Siyaset,siyaset,siyaset...Yazmaktan da  konuşmaktan da zevk almadığım,düşündükçe öfke duyduğum tek konu.Yıllar önce merakım vardı bu alana ancak öyle gelişmeler oldu ki yakın tarihimizde herşeyden soğudum,öyle ki kazandığım kamu yönetimi bölümüne kaydımı yaptırdım ancak tek dersine bile girmeden terk ettim,pişman mıyım,değilim,şunu anladım ki insanlara hizmet sadece siyasetle olmaz;amalelik,hurdacılık ve boyacılık yaparken de insanlara en şanlı en şerefli hizmeti yapmış olursunuz.

Zaman zaman aile üyeleri arasında da sorun çıkıyor,ne derler,"beş parmağın beşi bir değildir."Koltuk takımı alırsınız veya aracınızı değiştirirsiniz,eşiniz  başka söyler çocuklarınız başka söyler.Bazen eşinizle  karar verip aldıklarınızı çocuklarınız beğenmez,tuttururlar "bizim  istediğimiz olacak"diye, daha da ileriye gidip "biz kararlarımızı kendimiz veririz,özgürüz."derler.Yukarı tükürsen bıyık aşağıya tükürsen sakal...Can parçalarınızdır onlar;atamazsınız,satamazsınız,kıyamazsınız.
Söylemek istediğim şu,aile bir devlete benzer yazılı kuralları olmasa da örf ve adetleri vardır.Hiç kolay değil herkesi memnun  edebilmek bunu  kabullenip hak vermek lazım devlet büyüklerine.

Sabahtan akşama kadar haber kanallarının gündemi aynı: yerel seçimler."Ankara'da,İstanbul'da,İzmir'de adaylar kimler olacak?" "Millet ittifakında çatlaklık..."Daha neler neler...Ben bu programların kasıtlı yapıldığına inanıyorum artık,onlarınki sadece çalı dibi taşlamak...Yahu ülkemizin en temel sorunları var,ilk defa ev kiraları asgari ücreti geçti...Depremi ne çabuk unuttuk, demek ki deprem siyaset kadar önemli değil.Yerel seçimler için yine adaylar belirlenecek,kampanyalar düzenlenecek,hazineden yardım alacaklar,seçimler bittikten sonra ise alsana zam,bunu ilkokul çocukları da biliyor.

Üst komşumuz var çıkmış balkonuna,demlemiş çayını,almış eline telefonunu konuşuyor bağırarak,çıkıp bir şey söylesen zaten çatacak yer arıyor,"sen de onlardansın"diye çıkışacak al başına belayı gece gece.

Siyaset,taraf demek,bir taraftan destek alırken diğer taraftan tepki alırsın.
Gösteriş demek, yarış demek,dedikodu demek,kırmak demek...

Ruhu şad olsun Allah'tan  Kemal Sunal'ın filmleri var da hem günün yorgunluğunu atabiliyoruz  hem siyaset buhramından çıkarak ailecik keyifle seyrederek hoş sohbet edebiliyoruz.

( Ne İzlemeli başlıklı yazı berberce tarafından 9/1/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.