----

Bir gecenin gizeminde sorguya çektim tüm insafsız duygularımı.insafsızlık neydi acaba, umarsız sevmek mi.bir çiçeği koklarken duyulan haz Yaradanı her zerr-i miskalde hisse uyandırmak mı.Bir kuşun kanat çırpışında ona bütün zerrelerimizle ilhak olmak mı.


Bir sabah seherinde uyanmak.Her yürek inzivazmıda her diretimize derin bir kalem izinde alnımızı sonsuz bir huzurla secdeye sürmek.yitik bir güftede içimizde ürettiğimiz ve dualarımıza sunduğumuz en güzel terennümleri ‘’Ey yoktan var eden,kapına geldik sen yoktan var edensin senden başka gidecek kapı yok.Sen af edensin,sen bağışlayansın.
Sen bin defa tövbe etsekte dualarmızı yüce divanında kabul edensin.
Bizler aciziz el açtık huzuruna geldik sen bağışla Rabbim..’’el ayalarımza sürsek.

İnsan sevdiğinden korkar mı.En sevilen o değil mi, en bel bağlanan o değil mi.en güvenilir yol o değil mi.en zahmetsiz ulaşılan o değil mi.E nedendir ona gitmeyişimiz, e nedendir ona varım noktalarına kulak tıkayışmız .

Ey yeryüzünde kendini şah ve padişah zannedenler. Hangimiz toprak olmıyacağız. Hangimiz o yüce divanda el pençe af dilemiyeceğiz. Öyleyse nedir bu gaflet. Nedir bu hakir duruş.

Bazen ruhumuzu çarmıha germeliyiz. Eğer gün sayımlarmıza ezber tuturabilirsek ve eğer bizim paçavra yaşamlardan arda bıraktğımız iki saliselik ömürdür nefes alıp verme kadar bitimliktir hayat diyebilirsek o zaman yaşam sentezimize daha dirayet ulamış oluruz.

Yaşam ahengimize Yaradanın o yüce sevgisi düşmeyecekse biz yürekten ona ilhak olmıycaksak nasıl huzur bulacağız. Bir saliselik kaybımız olmamalı, tez tarafından ona ilhak olmalıyız.


( Yaşam Sentezi Ve Yaratan başlıklı yazı NurettinÖnder tarafından 26.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.