*DUYURU*

1. ANKARA ŞİİR OLİMPİYATI

T.C.

Ankara Valiliği

Milli Eğitim Müdürlüğü


Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir etkinliğe imza atıyor: 1.ANKARA ŞİİR OLİMPİYATI. İlki bu eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrenciler, yayınlanan şartname içindeki Türk edebiyatının öne çıkan şairlerinden birinin şiirini en güzel şekilde okumak için yarışacaklar. Etkinliğin yönergesinde, Ankara Milli Eğitim Müdürü Sayın Kâmil Aydoğan şu görüşlere yer verdi:


“ Uygarlıkları tarih sahnesine çıkaran ve birbirinden ayıran en önemli etkinliklerden biri olarak sanat eserleri; toplumların maddi-manevi birikimlerini gelecek nesillere aktırmada, geçmişle gelecek arasında bir bağ kurmada ve yeni nesillere estetik duygular kazandırmada önemli bir role sahiptir. Sanatsal etkinlik denilince akla gelen ilk unsur sanatçıdır ve sanatçılar özel yetenekle donanmış kişilerdir. Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk bu konuda şöyle demiştir: “Efendiler! Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatkâr olamazsınız.” Tarihimiz birçok sanat dalında verilen eser ve sanatçılarla ünlü olmakla birlikte esas şöhretini bir söz sanatı olan şiirle sağlamıştır. Milletler arası şöhrete sahip olan Yunus Emre ve Mevlana Celaleddin-i Rumi bu bağlamda adını zikredeceğimiz ilk örneklerdir. Şiir için “dilin çiçeği” denir. Bu söz sanki Türkçe için söylenmiştir. Çünkü Türk dilini ve kültürünü günümüze kadar bütün güzellikleri ile taşıyan metinlerimiz şiirdir. Şiir bir keşif ve ilham işi olduğu kadar, insanın düşünme yeteneğini geliştiren; bireylerin duygusal eğitimine katkıda bulunan ve geçmişi geleceğe taşıyan önemli bir sanat dalıdır.”


Yönerge sunuşunda bu olimpiyatın amacını da açıklayan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Kâmil Aydoğan, “Düzenlenen bu etkinlikle amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşamlarında sevgiyi, hoş görüyü hâkim kılmak; kendisiyle ve tarihiyle barışık nesillere ortam hazırlamaktır.” dedi. Şiir Olimpiyatını Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Bölümü hazırlıyor ve Organizasyon komitesi içinde Mehmet Nuri Parmaksız da yer alıyor.Önümüzdeki yıllarda içeriği daha da zenginleştirilmesi planlanan 1.Ankara Şiir Olimpiyatı’nda süreç şu şekilde işliyor:

1. Okul içi elemeler ve okul birincilerinin belirlenmesi: 18 Şubat- 18 Mart 2009

2. Okul birincilerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi: 18–20 Mart 2009

3. İlçe elemelerinin tamamlanması ve ilçe birincilerinin belirlenmesi: 23 Mart- 16 Nisan 2009

4. İlçe birincilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi: 17–21 Nisan 2009

5.İlçe birincilerinin yarışacağı Final

İlköğretim okulları finali: 6 Mayıs 2009

Ortaöğretim okulları finali: 7 Mayıs 2009 (Leyla Gencer Sahnesi-Ostim/Ankara)

6. İlçe birincilerinden oluşan şiir dinletisi ve Ödül Töreni: 2 Haziran 2009 (Leyla Gencer Sahnesi-Ostim/Ankara)


ÖDÜLLER :

Dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller:

* Birinciye : 10 Cumhuriyet Altını + Altın Madalya

* İkinciye : 5 Cumhuriyet Altını+ Gümüş Madalya

* Üçüncüye : 3 Cumhuriyet Altını+ Bronz Madalya

* İlçe birincilerine teşvik ödülü : 1 Cumhuriyet Altını+ Katılım Madalyası


-Ayrıntılı bilgi için: http://www.mehmetnuriparmaksiz.com/sdetay.asp?id=467&did=885
( 1. Ankara Şiir Olimpiyatı başlıklı yazı AytenDirier tarafından 4/23/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.