YENİ BİR KURUŞLAR

      Sevgili okuyucularım.
     Bir aydır araştırıyorum, Yeni Bir Kuruşlarımız kullanılmamaktadır.
Marketlerde, pazarlarda, alış-veriş merkezlerinin bazılarında Yeni Bir Kuruşlarımızın kullanılmadığını gördüm. Ne olacak, bu paramız?

      Değerli okuyucularım.
Yeni Bir Kuruşlarımızı kullanalım. Bakın size bir örnek vereyim. Avrupa’nın 3 tane ülkesinden; Hollanda, Belçika ve Almanya’nın bazı şehirlerini gezerken, alış-veriş merkezlerine de uğradım. Kasadaki görevli aldığınız mamullerin parasını barkottan okutarak sonunda toplam ödemeniz gereken parayı söylüyor. Paranın üstünü verirken de parayı alırken de bir centleri de mutlaka almaktadırlar ve size de ödemektedirler. Neden bizim kasadarlar Yeni Bir Kuruşlarımızı ödememektedirler ya da almamaktadırlar. Geçenlerde bir alış-veriş merkezine vardım; 9,78 YTL hesabım tuttu. Bana 22 Yeni Kuruş verecekken 20 Yeni Kuruş verdi. Ben de hani bunun 2 Yeni kuruşu dedim. 

    

       Kasadar bana:
       - Abi, Yeni Kuruşu kimse almıyor ki, bende de şu an sadece  "B
ir Yeni Kuruş" var istersen vereyim dedi..
Bende; “olsun ver.” dedim. Bir yeni Kuruşumu aldım. Orda Bir Yeni Kuruşum kaldı.


       Benden sonraki müşteri ise 6,53 YTL.lik alış-veriş yapmış. O müşteride 6,50 YTL verdi. Tabii kasadar, benim gözüme baka baka müşteriden 3 Yeni Kuruşu isteyemedi. Birkaç müşteri daha geldi-gitti. Kimisi noksan ödedi, kimisi fazla ödedi.
Ben hâlâ orda duruyorum. Tekrar kasadara:
       - Siz, neden böyle yapıyorsunuz, neden Yeni Kuruşları almıyorsunuz ve Yeni Kuruşları ödemiyorsunuz?
Kasadar:
       - Amaaaaan abi, görüyorsunya hepsi birbirine denk geliyor. dedi.


       Değerli okuyucularım,
Yeni Bir Kuruşları kullanalım. Bir atasözü var. “Damlaya damlaya göl olur” işte birikimlerimizin korkunç rakamlara ulaştığını unutmayalım.

       Yurdumuzda binlerce kişi alış-veriş yapmaktadırlar. Bir örnek verelim. Dün 50 milyon kişi alış-veriş yaparak Yeni Bir Kuruşlarını almadılar. Kasadaki görevlilerde kaç Yeni Türk Lirası kalır, hesap edelim. 50 000 000 milyon Yeni Kuruş 500 000 YTL eder.
       Eeeee ne olacak şimdi. Demek hergün bu şekilde paramız kalırsa ne olur? Takdiri size bırakıyorum.
       Devletimiz bize kolaylık olsun diye alış-verişlerde kullanmamız için yeni Kuruşları tedavüle sürdü. Bizden de bunları kullanmamız gerekiyor. Paramızın değerini bilelim ve paralarımızı dikkatli kullanalım.


       Yazılarımı sabırla okuduğunuz için teşekkür eder, saygılar sunarım.

02.06.2005 – Perşembe
Metin Neşeli – Emekli Öğretmen

( Yeni Bir Kuruşlar başlıklı yazı metin-neseli tarafından 8/20/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.