1 Bir Şarkı Vardı Hani
Evet mi Hayır mı?Diye bir şarkı vardı.Sanırım sizler de anımsamış olmalısınız.Oldukça da hareketli bir şarkıydı.Onca şarkının arasından neden dikkatimi çekmişti ve niçin onu dinlemeyi çok severdim bilemem.Küçüktüm o zamanlar ama kendimi büyük sanırdım.
  Annemin topuklu ayakkabılarını ayağıma giyer,ninemin ince namaz başörtüsünü belime bağlar,saç fırçasını da mikrofon ettim mi deymesinler keyfime.Mikrofonu da çok severdim hani laf aramızda.Bir de ninemin kırmızı koltuğunu.Abdest almaya gitse kadıncağız,bayağı bir halt işliyormuşum gibi kurulup otururudum hemen.Kolay kolay da (altıma zamk dökmüşlercesine) inmezdim,indiremezlerdi aşağıya.
  Arada konu komşu gelir şundan bundan muhabbete koyulurlardı.Anlatılanların çoğu dedikodu,azı gerçekti de kimse fark etmezdi.Komşu kızın sözlendiği ballandırılırken ağızlarda, sorulan ilk şey''oğlan ne iş yapıyor?''olurdu.Aklımız ermezdi o zamanlar işmiş,güçmüş.Sonradan öğrendik canım,ne demekmiş iş hayatı.O zamanlar memur olanlara kızını vermek isteyen çoktu şimdi ise küçük bir değişiklik olarak''memur kızıma bakamaz''farkı doğdu.
   Eh,böyle böyle büyüdük işte.De koltuk,de mikrofon.Aradan geçen bunca yıl baktım ki aslında hiç bir şeyi değiştirmemiş.Herkes aynı telaş içinde,mideler kadar gözler de hala aç.O kadar emek verip hazırlandığımız,türlü meşakatlerle okuduğumuz okullar bile sadece bize diploma kazandırmış.Arada şanslı olanlara da iş güç.Ama öyle branjıyla ilgili iş olmasa da olur.Yeterki iş olsun.Karınlar doysun.Herkes ''işi var'' desin.E ne de olsa ekmek aslanın ağzından sindirim sistemine geçeli çok vakit olmuş da benim haberim yokmuş.Diploma duvarda da güzel duruyor hani.Sen de vardiyalı bir iş bulduğuna şükret,sağolsun eş dost.
   Ben mi?Haa,hala severim kırmızı koltukları.Hatta evimin bir odasını da öyle döşedim.Ceylan derisi değil  ama olsun,şimdilik idareten bunlar da şık oldu.Ekmek kaç kuruş haberim yok ama allahtan liraya''milyon''demekten kurtulduk ya çok şükür.Böylelikle azımsar oldu konu komşu zamları,yüksek fiyatları.En azından kafaları karıştı biraz.
  Sahi hani demiştim ya bir şarkı vardı bir zamanlar ''evet mi hayır mı?''diye.Hah,işte o yeniden moda olmuş galiba.Dün sabah dışarıda bangır bangır bağırıyordu birileri.Pek kulak vermedim ama sanırım yakında söylemek gerekebilir.E,insanın diline bir şey dolanmaya görsün.
 
 
 
  Yasemin GÖKSEL
( Bir Şarkı Vardı Hani başlıklı yazı YaseminGÖKSEL tarafından 9.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.