1 Muhteşem Buluşma




Güzel insan Yasemin GÖKSEL Hanım'ın aziz hatırasına...

 

Güzel güneşli bir sabah. Pencereden içeri esen rüzgâr tülleri uçururken fırladım yatağımdan. Bu gün çoktandır beklediğim bir gün.18 Eylül 2010 cumartesi. Edebiyatsever dostların aile tadında buluştukları Sen de yaz sitesinin tarihi buluşma günü. Ben öyle diyorum çünkü bu benim için asla unutmayacağım bir tarih olarak kalacak. Değerli kalemlerimizin aynı ortamı paylaşarak, sevgi ve saygı dolu buluşması.


Acele ile hazırlanmaya başladım. Sevgili dostlarımdan ikisi beni almaya geleceklerdi hem de tüm itirazlarıma rağmen. Aslında teklif karşısında çok mutlu olmuştum, böyle bir davranış bana göre fedakârca ve gerçek bir dostluk örneği idi. Hâlbuki bunu belki de benim yıllarımı verdiğim dostlarımdan biri bile yapmazdı. İstanbul trafiğini sabırla aşarak yaşadığım beldeye gelen iki dostumu da görür görmez tanımıştım. Ne harika insanlardı ve ne güzel yüreklere sahiptiler. Yine aynı meşakkatli yolu geri teperek buluşma mekânına doğru yola çıktık.

 

Heyecandan ağzım kuruyordu ama bir an önce de tüm dostlarımla gönül gönüle kucaklaşmak için can atıyordum. Palma Doro diye nezih bir mekânın ikinci katına çıkan merdivenleri tırmanırken içimde mavi bir okyanusun çılgın dalgaları şahlanmış gibiydi. Kapıda değerli kurucumuz Adem Baba, Zekeriya Efiloğlu ve sevgili dostum Ebru Nil Us ile kucaklaşmanın mutluluğu karşılamıştı bizi. Selamlaştıktan sonra gelen dostların birçoğunu sitedeki resimlerinden tanımıştım. O kadar harika dakikalardı ki burada anlatmaya yeterli kelime bulmakta zorlanıyorum. Sadece o anı yaşamak gerek diyorum. Bir yıl boyunca şiirlerini okuduğunuz, eleştirdiğiniz, takdir ettiğiniz ve merak ettiğiniz kişileri bir arada görmek çok farklı bir atmosferdi ve hiç bir ana değişilmezdi.

 

Açılış konuşması sanıyorum biz trafikten kurtulup gelene kadar bitmişti ama Adem Babam bir kez de bizim için mikrofonu eline alarak kısa bir ''Hoşgeldiniz''konuşması yaptı. İkramlar, tanışmalar eşliğinde harika şiir dinletileri ve hatta bir ara mikrofonu eline geçiren Zekeriya Bey'in ''Şimdi uzaklardasın, gönül hicranla doldu'' şarkısı ve tüm dostların eşlik etmesi ile harika bir düet olmuştu.

 

Tanışma sonrasında msn adresleri ve telefon numaralarının birbirlerine verilmesi ve hatta görüşmek üzere evlerimize davet etmelerimiz ile pekişmiş olan dostluklarımız gerçek bir aileye dönüştürmüştü bizleri. Başka bir davete gitmek zorunda oluşum toplantıdan erken ayrılmamı gerektirmişti ama aklım arkadaşlarımda kalarak onlara veda etmiştim. Uzun zamandır yaşadığım en güzel ve anlamlı gündü. Ha, bir de o günü bana anımsatacak iki de güzel kitabın sahibiyim şimdi. Biri Sayın Nejat Gülümser Beyefendi'nin ''Şiiri şiir gibi yazmak'' ve Sayın Zekeriya Efiloğlu'nun ''Aşk(l)a yürümek''. Her iki usta kaleme bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Benimle birlikte toplantıya katılan kızım, harika insanlarla birlikte geçirdiği günün sarhoşluğunda hâlâ. Orada tanıdığı herkesi dilinden düşürmüyor. Kendisine hediye edilen şiir kitabı da başucuna yerleşti bile. Sanırım o da artık şiir yazmak istiyor.

 

Bu güzel organizasyonda emeği geçerek bizleri bir araya getiren sayın yönetici ve kurucularımıza, katılan tüm dostlarımıza, bizlere o gün hizmetleri ile yardımcı olan Palma Doro çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Umuyor ve istiyorum ki bir dahaki buluşmamızda bu defa katılamayan tüm dostlarımızla görüşme imkânını bulabiliriz.


Yeniden görüşmek ümidi ve baki sevgilerimle...

 

Yasemin Göksel

( Muhteşem Buluşma başlıklı yazı YaseminGÖKSEL tarafından 19.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.