Canım öğretmenim..Dün gece Kastamonu Gölköy ile ilgili bir proğram dinledim.Ağladım ağladım ağladım.
Çalışkanlığın Namusun Sevginin Özgürlüğün Bilginin Dürüstlüğün Yalınlığın Abidelerini gördüm.Seni de onların arasında gördüm öğretmenim..Hamza Gül Mecit Babaoğlu Nazım Araç Yunus Esen abidedeydiniz..Ama sen aralarında muhteşemdin öğretmenim...

Korkma dedin..Sen köyde değil kolejde okuyosun dedin..Lisede de 1 numara olacaksın dedin..Çünki sen tek kişilik kolejdin..

Adın gibi Mecit soyadın gibi BABAOĞLUydun...Seni öptüm öptüm optüm öğretmenim..
Senden aldığım ışığı yaydım yaydım yaydım her yere yetişemedim öğretmenim..Affet beni..
Çocuklarımızı insan kalpazanlarına kaptırdık..

Çalışkanlığın ineklik Namusluluğun Banallık Karşılıksız sevginin Enayilik Özgürlüğün adının Dinsizlik Bilgili olmanın Dırdırcı Dürüstlük ve Yalınlığın Diken Dikbaşlılık olduğu bir dönemin vebali omuzlarımda...Senin gibi terzi senin gibi sanatçı senin gibi aşçı senin gibi doktor senin gibi müzisyen senin gibi ressam senin gibi dimdik senin gibi hızır olamadım affet beni..

Sen kahvehaneleri kapatıp sınıf yaptın .Çay baskınlarını modern bahçe bizim gibi yavruları
adam yaptın..Ana Baba herkesi eğittin..Ya biz pek çoktuk..Ama saman tınazları gibi savrulduk...Çocuklarımızı yamyam Tepegözlere Haraç verdik..Sofralara meze ettik..Dini perde edip aklını ipotek altına aldıran mankurtlar yetiştirdik..Öğretmen yerine şeyh Doğrucu Memet yerine kul yetiştirdik..Affet öğretmenim...Hızır olamadık...Kendi derdimize koyulduk..Yorulduk küstük yıkıldık umudumuzu yitirdik ..Birbirimize girerek tam ortadan yırtıldık.

1980 den itibaren işbirlikçiler hergün bizi Atatürkü perde yapıp iğfal ettiler Dini perde edip iğfal ettiler Globalizm dediler iğfal ettiler ..Demokrasi dediler iğfal ettiler..

Dilimizi Dinimizi Suyumuzu Havamızı her değerimizi kirlettiler..
Senin gibi kalkan olamadık öğretmenim..
Şort atlet spor ayakkabımızı şeker çuvalından sen diktin..Bayramlarda akrobasi yaptırdın
hepimize..Bugün bunlar hayal..Herşeyimiz ithal öğretmenim.
300 adet bey 1700 civan vardı köyümde..500 kişi geçinemez oldu fonda civanlar gurbette sürgünde...Atolyeler kapandı ocaklar kapandı evler viran oldu..Yaylalar boz..
Madenler ormanlar talanda..300 lira aylıkla işbulamaz olduk öğretmenim.
Pire için yorgan yakardık..Anamız için bile kılımız kımıldamaz öğretmenim..

Para parayı çeker koçyiğit tabaneti yer ..Sarık takke diplomadan üstün ..Kutsal kitabım sürekli okunur tek kelime anlanmadan...Allahın Nurunu örtüyle örttüler öğretmenim..
Korkmazdı hiç kul kuldan ödü sızlıyo öğretmenim..Ahlaksızlar dindar- hırsızlar dindar -soysuzlar dindar-yamyamlar dindar- hainler dindar -Dindarım demeye utanıyorum öğretmenim..
Müslümanım demeye utanıyorum öğretmenim..
Türküm deyince sızlanıyorum öğretmenim..



( Akıl Rehber Olursa başlıklı yazı mehmet-orta tarafından 25.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu