Yeni Raflar
 
 
 
 
 
İletişimdeki gelişmeler kültür, sanat paylaşımlarını artırmış ve toplumda ortak bilinç oluşmasına katkı sağlamıştır. Bazıları için, zemin genişliği iyi ile kötü arasındaki farkı ayırt etmeyi zorlaştırmış, yapılan yanlış ve bilgisiz eleştiriler, eser sahiplerinin yanlışlarının kökleşmesinde ve daha duyarlı, doğru eleştirilere kulak tıkamasında neden oluşturmuştur.
 
 

Bunun sonucu, doğal olarak yorucu bir yolculuk başlıyor. Eser, sahibinden söz ettireceği yerde, sahip esere sarılmış görücüye çıkartıyor. Bu koşuşturmacaya ayak uydurayım derken kişi; önemli yapıcı eleştirileri göz ardı ederken, hak etmediği eğrelti gibi duran övgülere kucak açıyor. Eser sahipleri eserlerini ayırıma tabii tutmadan farklı kulvarlarda yayımladıklarında eleştirilerin kalitesi düşecektir. Elbette bu durum eser sahiplerinin de gözünden kaçmayan bir gerçektir. Buna rağmen yeterli neden olmadan arayış içerisinde olmak çözüm getirmeyecektir.

 
 

Eserlerimiz hakkında beklenti içinde olmamız, o beklentileri bulamamamız, bizi aynı beklentilerin başka zeminlerde peşinden koşmamıza sebep olmuştur. Bu uğurda siteden siteye eserler dolaştırılmıştır. Normal gibi görünüyor olsa da, eleştiriler doğrultusunda eserleri tekrar düzenlemek, yeni eserlerde aynı hatalara yer vermemek daha akıllıca olacaktır.

 
 
Bu bilgi karmaşıklığında eserlerimizi geliştirip düzeltmeyi düşünmeden beğeni beklentilerine yenik düşmek kaçınılmaz son olacaktır. Şiiri aynı rafta zamanla olgunlaştırıp hataları görmek yerine yeni raf, yeni yüzler yeni beğeniler arayışına gidiliyor. Elbette mutluğunu alkışlara bağlayanlar için bu kaçınılmaz olacaktır. Ama mutluğunu amaçlara bağlayanlar içinse yeni bir kapı aramak değil, bulunduğu kapıyı yüceltmek için mücadele vereceklerdir. Bulundukları kapı ne kadar yücelirse eserlerinin de kalitesi artacak, hataları azalacaktır. Yabancısı olduğu eleştirilerde eser sahiplerinde değer bulacak ve zengin bir düşünce deryasına sahip olacaktır.
 
 
 
 
 
( Yeni Raflar başlıklı yazı Nevm Karahan tarafından 8.02.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.