Bir kaç gün önce Balıkesir Doğumevinde yaşanan olayı hemen herkes duymuştur sanırım. Haberi seyrettiğimizde ya da okuduğumuzda tüylerimiz diken diken olmuştur. Elbette olay çok üzücü, peki sonrasına bir bakalım neler yaşandı.

İnsanlar bunu yapan doktorlara beddualar okudu, haberler doktorları katil ilan etti, insanlar doktor olup yorumlar yaptı. Yani güzel ülkemde her zaman olan şeyler oldu. Bilip bilmeden o doktorlar hakkında birçok şey söylendi. yani hep yapıldığı gibi yargısız infaz başladı.

Peki neden hiç sorulmadı bir doktor niçin canlı bir bebeğe bile bile ölü desin, diye. Şimdi diyeceksiniz ki bile bile demez ama ihmal var. Taman bir doktorun ihmali var desek doktorlar 2 tane. İkisi de mi ihmalkar. Tamam bu da olası diyeceksiniz, o zaman da bebek küvezde makineye bağlı o zaman makinenin de ihmali var.

Şunu lütfen unutmayın yasalarımıza göre suçu ispat edilmemiş olan herkes masumdur. Orada neler yaşandığını bilmeden yorum yapmak ne derece doğrudur acaba? Hepimiz meslek sahibiyiz ve bir gün içinde belki onlarca hata yapıyoruz ama bir şey olmuyor. Doktorların işi hayat kurtarmak olduğu için yaptıkları hata cana mal olabiliyor, peki, şimdiye kadar kurtardıkları canlar ne olacak.

Özetle diyeceğim şu ki tek taraflı haberlerle insanları mahkum etmek ne kadar doğru, henüz sonucu belli olmayan bir soruşturmayla ilgili yorum yapmak ne kadar insani? Ya o doktorlar suçsuzsa ne olacak, bu kadar haberden sonra özür mü dilenecek sadece? Sonra da bugün o doktorlara küfredenler çocukları ateşlenince onlara koşup dua mı edecekler hiç utanmadan?

Bu arada tüm gazeteler doktorların açığa alındığını yazıyor. Bu doğru ama suçlu bulundukları için değil, her soruşturmada olan prosedür gereği açığa alındı doktorlar.

Ben doktorlar suçlu ya da suçsuz demiyorum ama soruşturma bitmeden bu kadar iğrenç ve insanlığa yakışmayan haberlerin ve yorumların yapılması ne kadar doğru? Bu insanları ismiyle yazan gazeteciler sanki hatalı değil mi? Onlar da bu doktorların hayatını karartmadı mı şimdi? Yaptıkları haberde kınadıkları ve suçlu olduklarını ilan ettikleri insanlardan ne farkları kaldı?

Bu insanlar 20 yıllık doktorlar ve 20 yılda sayısız çocuğun hayatını kurtardılar. Lütfen birilerini eleştirirken bu kadar acımasız olmayın.
( Doktoruma Güveniyorum başlıklı yazı onur-batur tarafından 3.06.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.