Bilinmeyen bir tarihten beri üzerine sayısız şiirler söylendi, romanlar, efsaneler, hikâyeler yazıldı, türküler yakıldı, şarkılar bestelendi her makamda… Ve dünya durdukça bilinmeyecek bir tarihe kadar da devam edecektir tüm bunlar. Peki tüm bu eserlerin kaçında aşkın sonu vuslat oldu, mutluluk oldu. Ya da şöyle söylemek daha doğru olur: Tüm bu eserler aşkın verdiği sevinci mi acıyı mı anlattı? Eminim birçok kişi buna “acıyı anlattı” cevabını verecektir. Peki, hiç düşündünüz mü aşk neden acı verir? Niye sevenlerin canı çok yanar? Biz nerde hata yapıyoruz? Ya da aşkı yaşarken bir yerde eksik bir şeyler mi bırakıyoruz?
Dünya yaratıldığından beri vardır aşk. Çünkü dünyanın hamuru aşkla yoğrulmuştur.    “ Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim.” diyen yaratıcı bilinecek olmanın heyecanıyla AŞK’la yarattı tüm evreni, tüm canlıları ve de cansızları. Öyleyse aşk sadece insanın tekelinde olan bir duygu değildir. Ya da şöyle söylemek daha mı doğru aşk sadece insan için yaratılmış bir eylem değildir. Aşk kâinata gönderildi. “Aşk imiş her ne var ise alemde, ilim bir kil ü kal imiş ancak” demiyor mu fuzuli. Ama insan ısrarla ona sahip olmak istedi. Belki de o yüzdendir yalnız acı vermesi insana aşkın. Bunca acıya rağmen tarih boyunca insanlar aşka sahip olmak istediler. Ve fi tarihinden beri aşka sahip olmak isteyen insan ile sadece insana mahkûm olmak istemeyen aşkın mücadelesi başladı. İşte o yüzdendir aşkın hep ama hep acı vermesi. Kays’ı mecnun, kerem’i ateş etmesi.
Aşk öyle oyunbazdır ki kimi zaman insanı oyuna getirmiştir. Dağları deldirmiştir Ferhat’lara, Zühre’leri söyletmiştir Tahir’lere…
 Aşk şiirlerde, romanlarda, efsanelerde, şarkılarda ve de türkülerde daha güzel duruyor. İnsanda ise iğreti…
   Aşkla olan mücadelesinde insana ne oldu.. Ona direnebilenler evliya oldular. Mevlana, Şems, Yunus Emre misali… Aşka yenilenler de oldu. Çöllere düşüp mecnun oldular. Kays misali… Yanıp kül oldular Kerem misali..
   
   Aşka zorla sahip olmayanlar için aşk bir kurtarıcı oldu. İbrahim'i ateşten kurtaran aşkı kim inkar edebilir. Ya Yusuf'u kuyudan çıkaran aşkı… Üstelik aşkı asıl sahibine verdiği için onu mısıra sultan eden aşka ne demeli…
( Aşk Ve İnsan başlıklı yazı ZEYNEP tarafından 18.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.