Hayallerim mi? Aslında hayal meyal hatırlıyorum çocukken kurduğum hayalleri… Şimdi de hayal kurmuyor değilim ama eskisi gibi imkansızın peşinden de koşmuyorum. Mesela eskiye dönüp, çocukluğumda kurduğum hayalleri anımsadığımda, bakıyorum da ne safça hayallermiş.

 

Şatom olsun isterdim. Hatta o zamanki bütün lunaparkları, oyuncak mağazalarını, eğlence merkezlerini satın alacağımı söylerdim. Tabii ki şimdi de hayallerim var. Bir ev, öyle bir ev ki her odada ayrı yatak, ayrı televizyon, ayrı kanepe… Bahçesi öyle bir bahçe ki, bir ormanı, bir çiftliği, bir hayvanat bahçesini andırmalı. Her türden ağaç olmalı bahçemde. Her tür meyve, sebze. Çiçeklerle döşenmeli… Güzelliği hayran bırakmalı bahçemin. Hayvanları unutmayalım. Bütün sevimli hayvanlar toplansın bahçemde. Tavşandan tut ata kadar…

 

Tavşan demişken, benim bu hayvanlarım olsun diye kurduğum hayalin sebebi 6. sınıfta SBS’ye girmeden önce babaannemin aldığı siyah beyaz, sevimli tavşan idi. Adını Prenses koymuştum. Her neyse. Ama bir gün tatilde köye gittiğimizde öldü. Çok ağlamıştım. Tüm gün yasını tuttum diyebilirim. Hatta ara ara  gömüldüğü yere gidip ona bir şeyler anlatırım. Köydeysek tabii. İşte bu yüzden bir çiftliğim, içinde ona benzer bir dolu sevimli hayvanın olduğunu hayal ederim.

 

Bunlardan sonra, birçok insanın istediği gibi tıp okumak değil de hukukçu olmak isterim. Avukat, savcı, noter, hakim yani hukuğun her mesleğini tek tek yapmak isterim. Avukat olarak da hakim olarak da hep insanların beni aradığını hayal ederim. Yani ne olsam da işimde en iyi ben olayım isterim. Bu yüzden benden iyi bir şey yapanı hep kıskanırım. Ondan iyisini yapamazsam da üzülürüm.

 

Pek çok insanın düşlediği gibi bende, evde işleri ben değil hizmetçiler yapsın isterim. Aslında pek kendim için değil de annem için istiyorum hizmetçileri. Annem öğretmen ve okulda yorulduğu yetmezmiş gibi  evde de her şeye o koşuyor. Büyüyünce anneme hiçbir iş yaptırmak istemiyorum. Aslında baktığımda çok bir şey istemiyorum gibi ama kim bilir belki de çok şey istiyorum. Ama ne olursa olsun şunu biliyorum. Ben bu hayallerimi gerçekleştirmek istiyorsam bana engel olacak her şeyi atlatabilirim. Belki hepsini değil ama, hiç değilse bir kısmını yapabileceğimi umut ediyorum.      

( Hayallerim başlıklı yazı asena-seyma- tarafından 3/31/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu