KADİR GECESİ

 

         Kadir gecesi övülmüş bir gecedir. Yeryüzünde insanlığın yararına sunulan en hayırlı gecelerden biridir. Her yerde her zaman bir birine üstünlüğü olan değerler vardır. Kadir gecesi bu değerlerin en üstünüdür. Kadir gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğu söylemiştir. Sevgili peygamberimiz bu geceyi bi hakkın ifa edenlere günahlardan arınmaları vaat etmiştir. İnsan hayatında öyle anlar vardır günden hayırlı. Öyle günler vardır ki aydan hayırlı. Öyle aylar da var ki yıldan hayırlıdır. Nice geceler vardır birbirinden hayırlı. Bu hayırlı gecelerden en önemlisi olan Kadir Gecesi'ni hep birlikte idrak edeceğiz. Değeri yüce olan bu kıymetli gecede umarım uyanık oluruz. Kadir Gecesi'nin feyzinden, bereketinden faydalanabilmek insana verilen nimetlerin en güzelidir. Bu nadide gecenin bereketinden yararlanmak her kula nasip olmaz. Aramızdan bazılarımız bu güne yetişemeden hakka yürümüştür. Birileri de vardır ki sıhhatini kaybetmiş melül mahzun bakmaktadır. Birileri de vardır ki zevki sefaya dalmış, gaflet içinde ve bir başkaları da vardır ki hesap gününü unutmuş hiç ölmeyecekmiş gibi hareket etmektedir.

         Müslüman’ım der. İnanıyorum der. Seviyorum der. Ama hepsi sözde kalır. Fiiliyatta hiç bir şey yoktur. Gaflet uykusunda yuvarlanır gider. Oysa zaman çok kısadır. Pişmanlıklar fayda vermez. Keşkeler giden zamanı geri getirmez. Hal böyle olunca gün ve geceleri pişman olmayacak şekilde değerlendirmeliyiz.

Allah’ taala Kadir gecesini Ramazan'ın tek gecelerinde gizlemiş. Kullarım bu değerli geceyi daha çok arasınlar, daha çok dua etsinler diye. Büyük âlimler bunun üzerinde çok durmuşlar. Görüş birliği içinde kuvvetli bir ihtimalle Kadir Gecesi'nin Ramazan ayının 27. gecesi olabileceğini söylemişlerdir. Her şeye rağmen bizler her geceyi Kadir, her geleni Hızır bilmeliyiz. Kadir gecesi çekirdeğin içi gibidir,  Ramazan ise dışı. Böyle güzel nimetlerden yararlanmaksa akıllı ve imanlı kimselerin işidir. Uyanık olmamız dileğiyle kadir gecenizi ve Ramazan bayramınızı kutlar esenlikler dilerim.

                                                                          

                                                                                                       Rabia BARIŞ

 

 

NUR YAĞIYOR

 

Nur yağıyor bu gece

Gönüller engin, sevgiler yüce

Secdede yerler, gökler

Af bekliyor ümmet

Dualarda can buluyor ervah

Duygular yürekte

Melekler tetikte

Bereket yağıyor bu gece.

 

Eller semaya açılmış

Yollar Rahman’a

Ruh gönülle iç içe

Tek olana yönelmiş kâinat

Tüm canlı niyazda

Yok mu diyor yaratan

Yok mu isteyen

Vereyim muradını

Vereyim gönlünce

Açmış kullarına kapılarını

Huşu yağıyor bu gece

 

Abdest gül, namaz gülistan

Seccade saray bu gece

Gökyüzü berrak

Yeryüzü sakin

Ney üflüyor rüzigar

Niyazda kurtlar, kuşlar

Huzur yağıyor bu gece.

 

Bin aydan eftâl

Bin aydan hayırlı

Kirden arınıyor ruhlar

Hûdaya ulaşıyor yakarışlar

Ay seranatta bu gece.

 

Gönüller gülşen

Diller zişan bu gece

Sevgiler dorukta

Hazırlık var ufukta

Canlar sevdalı

Heybeler dolu dolu

Rahmet yağıyor sahraya

Huzur yağıyor bu gece

Nur yağıyor.

 

                 Rabia BARIŞ

 

 

( Kadir Gecesi başlıklı yazı Rabia Barış tarafından 25.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.