Daha nen olayım sevgili?
İlk nefesinim.
Daha nen olayım sevgili? Dalında açan çiçeğinim bundan gayri… İster kokla, ister kopar, ister yar saçına toka yap… Sanadır tüm muhabbetim, hasbıhalim sanadır, iştiyakım sanadır evvela! Senden gayri neyim var bu yalan dünyada; tek sermayem, malım, mülküm, ıstılahım, nesrim, nazmım vesairem… Daha nem olacaksın? Bedri RAHMİ ağzıyla yazıyorum:
Daha nem olacaktın bir tanem
Gülen ayvam, ağlayan narımsın
Kadınım, kısrağım, karımsın
            Daha nen olayım sevgili? Parmağında tek taş yüzüğünüm. Kırata vur beni, sarrafa ver beni, ayara al beni… Hep yükseleninim, bana yatır hislerini… Zarar yok kâr ortada… Bire bin veriyorum sana, bire milyon, bire can veriyorum sana… Tak beni, takıştır beni, sür beni sürüştür beni Orhan VELİ ağzıyla yazıyorum:
Aynada başka güzelsin
Yatakta başka
Aldırma söz olur diye
Tak takıştır, sür sürüştür
İnadına gel
Piyasa vakti muhallebiciye
Söz olurmuş,
Olsun.
Dostum değil misin?
 
            Daha nen olayım sevgili? Şairinim senin. Ne şiirler yazdım sana, ne kafiyeler icat ettim, ne redifler sundum sana… Şiire ahenk veren sendin yine… Varlığınla şad olan dizeler yokluğunla naşad oluyordu; çöle hayat veren varlığın yokluğunda ummanı kurutuyordu… İşte sevgili, dünya neden tatlı ve çekilir diye sorarlarsa sen varsın diye yanıtlarım. Tam aksini sual eylerlerse sen yoksun diye çekilmezdir derim. Hani ne diyordu Necip FAZIL bir şiirinde:
 
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar,
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
            Daha nen olayım sevgili? Gün doğmuş gün batmış bana ne? Sen varsan günüm aydın sen yoksan günüm karanlık bu kadar basit benim hesabım işte… Sana hep ulaşmak isterim bir saat kadranında yelkovan gibi… Yakalayıp geçmek tekrar yakalamak… Ve hep Aziz NESİN’İN aşka on kala ölüme beş deyişiyle yazayım seni…
Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın
Ölüme erken seviye geç
Yine gecikmişim bağışla sevgilim
Seviye on kala ölüme beş
            Daha nen olayım sevgili? Duvarın olayım yık beni… Kokun olayım sür beni… Silahın olayım çek beni… Ömrün olayım yaşa beni… Çölün olayım düş bana, serabın olayım gör beni… Şarabın olayım eskit beni… Daha ötesi var mı bilmiyorum ama istersen onursuzun olayım Cemal SÜREYA ağzı ile kına beni…
Daha nen olayım isterdin,
Onursuzunum senin!
            Daha nen olayım sevgili? Her işime değin sirayet eden sevgili, bir hastalık gibi bulaşan ömrüme musallat olan sevgili, bir bela gibi başımdan eksik olmayan sevgili, bir çile gibi çekmeye mahkûm olduğum sevgili, bir dava gibi uğruna düşmüş olduğum sevgili… Bir sevgilidir tutturtmuşum yazıyorum habire Ümit YAŞAR’A selam olsun:
 
Şarkılar söylüyorum Şiirler yazıyorum
Ayten üstüne
Saatim her zaman Ayten'e beş var
Ya da Ayten'i beş geçiyor
Ne yana baksam gördüğüm o
Gözümü yumsam aklımdan Ayten geçiyor
Bana sorarsanız mevsimlerden Aytendeyiz

Günlerden Aytenertesidir
 
Daha nen olayım sevgili!
 
Son nefesinim.
 
( Daha Nen Olayım Sevgili? başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 7.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu