Bütün ülke, eller hazır mı? Duamız başlıyor. Hep bir ağızdan lütfen ve yürekten ola ki, bir sinerji yaratıp hakkın dergahında kabul göre sedamız. Hazır mısın Ey Memleket! Yüce rabbimizden başka el açacak gayrimiz olmaz inşallah. Kimsenin karşısında el pençe durmayız inşallah. Düşmez kalkmaz bir Allah, onun mağfireti ıslah eder tüm insanlığı her daim inşallah


            Yarabbi!
            Makamın en leziz halini inşallah tattırmazsın bizlere, hizmetin en alasını yaşatırsın ve nasip edersin bizlere. Memleketimize makam peşinde koşup kendi egosunu tatmin edenleri değil bilakis hizmet aşkı ile alev alev yanan insanları nasip et.   Türkiye"nin her problemini çözmek adına ülkede bulunan her makama, her mevkie, her koltuğa uygun olanın gelmesini bizlere nasip eyle.
            Bir yerlere gelmek için fasulye gibi sırığa mecbur bırakmazsın inşallah bizleri. Kendi liyakatimiz ve ikbalimiz ile geliriz ol makamlara. Ol makamlar ki uğruna ne ayak oyunları döner, yanlış yapanın ayağını kaydırırsın inşallah. Hakkın hak edene bil hakkın verilmesini arz edecek yüreklerin niyazını kabul eyle.
            Makamın hakkı için her gelenin söylediğini yapacak, edecek vaziyete düşürme bizleri. Olması gereken ve yapılması gereken neyse onunla sına bizleri. Makamın şerefi için onu dolduracak ve onu yaşatacak insanları nasip et inşallah ülkeme.


            Yarrabi! 
            Hemişe tehditten, iftiradan, bela yağmurundan koru bizleri, rahmetin şemsiyesini eksik etme üzerimizden. Yüzümüze gülüp arkamızdan kuyu kazanları cehennemin en alt kazanında haşla yarabbi, fakir insanları hor görenleri toplumun nezdinde hortlat, dullara kem gözle bakanların gözlerini şişlet yarabbi. Garibanı ile dalga geçeni fokur fokur kaynat Yarabbi! Bu ülkede, bu şehirde, bu mahallede esrar, eroin ve benzeri zararlı maddeleri satanları, bunları gençlerimize bulaştıranları, üretenleri, satanları inşallah hidayete erdir yarabbi.
            Haksızlığa uğrayanların bu hallerinden bizleri mesul tutma ve bizleri haksızlığa uğrayanlardan eyleme. Haksızlık yapanların bu suçlarını yanlarına koma yarabbi. Kimi kimsesi olmayan, dayısı mayısı olmayan, kendisi hakkında ispatsızca ve hayâsızca isnat edilen suçları savunmasına dahi müsaade edilmeden yargısız infaz addedeceğimiz bir halde etiketlenen insanlarımızı koru yarabbi.
            Bu ülkede olduğumuzdan ve bu ülke ile özdeşleştiğimizden arkamızda yapılan dedikodulardan, karalamalardan koru bizleri. Bu dedikoducu ve karalamacı kişilerin müstehakını ver. Bu ülke her şeyin en güzeline layık, layık olana layık olduğu şeyi ver yarabbi! Türkiye"nin artık hak ettiği kalkınmayı ve pozisyonu alması için tüm ortak akılları ve yürekleri aynı gemide buluştur yarabbi. Ve bu geminin en uygun zamanda, en uygun rüzgârla yol almasını nasip et yarabbi.
            Sana ancak ve ancak yine sana açarız avuçlarımızı. Senin dışında hiçbir kimseye ve hiçbir şeye baş eğmeyiz bu yalan dünya için. Memleketin istikbalini kimseye yedirtme yarabbi. Yiyenleri ezcümle hacamat eyle. Devlet malı deniz yemeyen domuz anlayışındaki sersefilleri bir güzel persillememize yardımcı ol yarabbi.


            Yarabbi!
            Sen her şeyi görensin, bilensin amenna! Bilmeyenlere bildirensin, görmeyene gördürensin. İnşallah öbür dünyaya bırakmazsın hakkını haklının. Görmeyene gördürür, duymayana duydurur, hissetmeyene hissettirirsin.
            Bizi kimseye mecbur eyleme, kötü eyleme, kem eyleme. İyi tarafından kaldırt, ters taraftan kaldırtma. Yolumuzu iyiye endeksle, kötü yollara koma bizleri. Sana varan yollar dikenli de olsa bize gül yoludur. Sana ulaşan yollar camlıda olsa bizlere pamuk yoludur.
            Bizi onun bunun ricası minneti ve tavsiyesi ile oraya buraya memur eyleme yarabbi.  Hak edenin kendi hakkı ile gelmesini ve işgal ettiği makamı bil hakkın doldurmasını nasip et.
            Her türlü haksızlığa uğrayan bir hemşerimizin bu mağduriyetini yüreğimizde hissetmemiz için bize duyarlılık bağışla, onun derdiyle bizleri hemhal kıl. Gözyaşlarına boğulan bir insanımızın bu hissiyatını bütün ülkenin hissiyatına çevir ve bizler onun derdine derman kıl.  Açın halini, fakirin sefaletini, delinin kerametini esirgeme bizlerden. Onların halini anlama kudretini bağışla. 


            Bizleri üç günlük dünyanın üç kuruşluk zevkleri ile baş başa bırakma, tevazuumuzu elden bırakmadan huşu içinde ebedi dünyanın müjdecilerinden eyle yarabbi.
            Herhangi bir canlının dahi zararına olacak hal ve hareketlerden bizleri esirge; bizleri tamir eden, tımar eden, ıslah eden zatlarından eyle. Toplum mühendisliğine soyunan yiyici kesiminden, bu memleketin her bir karışında oturan insanın hakkını sual eyle yarabbi.
            Çevreyi kirletenden, ağacı kesenden, toprağı yok edenden, ekmeği ayak altına atandan, suyu bozandan bunun hesabını toplum adına sor yarabbi.
            Yalanın saltanatında sahte imparatorluklar kurup onunla gönenen, onunla övünen zatı muhteremlere öbür dünyaya bu dünyadan ne götürecekleri hususunda kalp ziyası nasip eyle.
            Kalp kırmaya meyilli yürekleri bir cam parçasının tuz buz olmuş halini tamir eylemeye vazife eyle, onların bu taş yanlarını yumuşatmaları için şefkat ver yarabbi.
            Çocuklarını döven ve onların nafakalarını lüzumsuz yerlerde bertaraf edenlerin burnundan bunları fitil fitil getirtip akıllarının başlarına gelmesine vesile ol yarabbi!
            Komşusun aç halini bilmeyip tıka basa tıkananları, el ayak çıplak gezenlerin bu hallerini görmeyenleri kendilerine gelmeleri hususunda ayana ermelerini nasip et yarabbi.


            Yarabbi, bu yazıyı okuyan bütün ülke insanımızın okuma iştihalarının artmasını bir edebiyatçı olarak görmemize vesile ol.
            Şükür sana, hamd sana yarabbi!
            Tevfik sendendir yarabbi, yürü ya Karakoçanlı!

 

( Yarabbi! başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 12/10/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu