1 Aşk Mı? Çok Oldu Gideli
İranlılar:”Dünya üç harf beş nokta üzerine kuruludur.” Derler. Bu Arapça’da ayın,şın,kaf harflerinden oluşan “aşk” tır.

Öyle yüce kavramlar ve hakikatler vardır ki ehliyetsiz ve ruhsatsız ellerde,dillerde ve zihinlerde ehemmiyetini yitirirler.Aşk ta o talihsiz kavramlardan biridir.Her önüne gelenin bir anlam yüklediği o ulvi makam hazzı maalesef ete tuza dönüşmüştür.Çoğu zaman magazin haberlerine konu olan onca “aşk” “zaman zaman genç bir kalbi kıskandırabilir.En azından nefsin “neden ben değil” dediği olabilir.”

“Ama bilinmez ki magazin literatüründe aşk sokakta üryanlaşmış, vitrinlerde bayağılaşmış, billboardlarda düşman gözlerce yağmalanmış, reklâmlarda şehvetlerin oyuncağı olmuş gözde(!) mankenlerce paha biçilmez gösterilmeye çalışılmıştır;”yazık ki hala öyle gösterilmektedir. Oysa aşk bunların fersah, fersah uzağındadır.

Sesimizi sağır zamandan, na’şımızı kör mekandan çıkarıp bizi asıl kudrete götürme vesilesi olan aşk,” tıpkı bir kelebek gibi kendi kozasında iffetin ve onurun o tatlı ve korunaklı ortamında büyür.”

Şairin dediği gibi; ”Aşk ancak helal olunca aşktır.” Bizi terk etmeyecek aşkı helal dairesinde aradığımız zaman lezzet alırız. Yoksa sadece görsellikle elde edilen cazibeli yavan aşk cinselliğin tatminiyle terki diyar eder.Bunun bariz örneklerini mahkemelerin boşanma tutanaklarında görebiliriz.Yine üstad Bediüzzaman” Helal dairesi geniştir, keyfe kafidir.” Yani keyfinizi helal dairesi içinde arayınız demesi tesadüfî değildir. Haramlı lezzetteki keyif eksiktir, kusurludur, yaralıdır ve özünde aşk yoktur.
Aşk aramakla bulunacak kadar mistik duygudan yoksun değildir. Cenab Şehabettin bu mevzuda “ Aşk kalbimizin saygısız misafiridir, bize sormadan gelir ve sormadan çekip gider.” demektedir.

Peki nerdedir aşk, nerdesin ey aşk nerdesin………

“Aşk ucuz fantastik tutkuların starlarında değil sadece bizim için mahrem gizemler takınmış gözümüzün nuru, kalbimizin süruru olan değerli incilerdir.”

….
Sesini duymadığım gün
Yaşamış değil
Açan çiçek değil
Öten kuş değil
Yüzünü görmediğim gün
İçimde yıldızlar sönük
Güneşler güneş değil
Seni sevmediğim gün
Seni anmadığım gün
Olacak iş değil
……………

Canı kim cananı için sevse cananın sever
Canı kim ki cananın sever canın sever.

Gül gül dedi bülbül güle gül gülmedi gitti
Bülbül güle gül bülbüle yar olmadı gitti.

Ne mutlu aşkın aşkınlığına yar olanlara




( Aşk Mı? Çok Oldu Gideli başlıklı yazı Mehmet Dal tarafından 15.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.