Birkaç günlük kargo karmaşasından sonra geçen cuma kitabıma ulaştım. İş yerimde olmadığım için kargom geldiğinde teslim edilmemiş ve benimde merkeze gidip almam iki günü buldu. Bu kitap yurduna sipariş verip karmaşa yaşadığım ilk vaka. Vardır bunda da bir hayır dedim. Kitap yurdu üç yıldır üye olduğum bir site. Oturduğum yerden seçim yapıp sipariş veriyor, ödemeyi yine oturduğum yerden yapıyorum ve kitaplarım kapıma kadar geliyor. Bundan büyük rahatlık var mı? Orijinal kitapları daha uygun fiyatlarla temin ediyorum. Aklım erdiğinden beri hiç korsan kitap almıyorum. Aldığım zamanlar içinde çok üzülüyorum. Ciddi anlamda emeğe saygısızlık yaptığımı düşünüyorum.

 

Son iki yıldır roman okumuyorum. Bağımlılık yapmayacak konularda okumayı tercih ediyorum.Son zamanlarda işlerimle fazla haşır neşir olmaktan şiirlerle yazılarla da çok fazla zaman geçiremiyorum.Kitap elime geçtikten sonraki gün yine iş yerimde kendimi arkadaki bölmeye kapattım ve okumaya başladım. Aslında başladım değil de,başladığım gibi bitirdim demeliyim sanırım.Bir kaç küçük mola hariç hiç ara vermeden okudum.

 

İnsan sanırım yazarı tanıyorsa daha bir merakla okuyor. Yazarın hayatından kesitler varsa ki, tanıyorsa zaten satırları okurken hissediyor, daha çok etkileniyor.

 

Merak uyandıran bir girişle başladı roman. Romanın sayfaları ilerledikçe girişle bağlantısının nasıl olacağını merak etmekle birlikte, daha sonra bağlantısı olmadığını düşünmeye başladım. Konu zaten ilgimi çektiği için ilerleyen sayfalarda bu ayrıntıyı unuttum.

 

Yazar olayların geçtiği yerleri ustaca betimliyor. Adeta gözünüzde canlanıyor. Efsaneleri severim,eskiyi severim, tarihi mekânları ve yöresel olarak isimlendirilmeleri ilgimi çeker. Güzel, sevdiğim birçok şey vardı kitapta.

 

İlk görüşte aşka inananlardanım. Modası geçmiş olduğumu düşünebilirsiniz. Ama bence ilk görüşte aşk vardır. Aşka açılan yelkenle, şiirlerle süslenmiş bir sevda masalına geçiş ve olayın polisiye boyutu güzel harmanlamış. Merak uyandırıyor. Tempo düşmeden ilerliyor kitap.

 

Beni fazlaca sarsan bölümler oldu. Olayın kahramanın çocukluğuyla ilgili bölümlerde bir çocuğun gözünden terk edilmişlik hissi, yaşadıkları çok hüzünlüydü. O bölümleri okurken çocuk oluyorsunuz. İçiniz sızlıyor. Kendi hayatınıza, çocukluğunuza gidiyorsunuz.Anlatımda ki içtenlik bu duyguları hissettiriyor.

 

Terörle ilgili boyutunu fazlaca abartılı bulanlar olabilir. Ben ömrümün dokuz buçuk senesini İzmir Kadifekale’de geçirdim ki, bilenler bilir oraya küçük Mardin derler burada. Yaşam tarzımı ve düşüncelerimi bilenler orada yaşadığıma inanamazlar. Bir asker kızı olarak öyle bir ortamda yaşamam çok kolay olmadı. Oy kullanmaya giderken bile ‘’Kime oy vereceğini biliyor değil mi yenge?’’ gibi söylemlere maruz kaldım defalarca. Ufacık çocukların sokaklarda ‘’biji apo’’ diye slogan atmalarına, evlatları dağda olan anaların hüznüne şahit oldum. Bunları yaşamış bir insan olarak bölücü örgütün yapabileceklerinin sınırı olmadığını biliyorum. Pkk ve eylemleri, eylemlerin nasıl hazırlandığı, destek veren dış kuvvetler derin bir araştırma sonucu kaleme alınmış. Etkilendiğim bölümlerdendi.

 

Yazarın şiir kitaplarını sanırım hepsi bende mevcut. Zaman zaman okurken acaba bu kitapları yazarken romanın şifrelemesini mi yapıyordu diye düşündüm J…Ama itiraf edeyim henüz kesişip kesişmediğini kitapları elime alıp karşılaştırmadım.

 

Aşina olduğum bölümler ve isimlerle de karşılaşmak güzeldi.

 

Şimdi diyeceksiniz girişi unuttu… Hayır unutmadım. Aynen yazarın yaptığı gibi… Tamamen aklınızdan çıktığı bir anda bağlantı kuruluyor. Geçişler güzel oturmuş.

 

Ciddi emek verilerek, itinayla hazırlanıp sunulmuş.

 

Çocuk olmak çocuğun gözünden, aşk ve çaresizlik, terör ve sonuçları, şiir ve edebiyat… Birçok şeyi içinde barındıran güzel bir roman çıkmış ortaya.

 

Uzun zamandır roman okumayan, hatta roman okumaktan sıkılan ben, bu romanı okudum. Hem de elimden bırakmadan… Henüz okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim…

 

Yazarı emeklerinden dolayı kutluyorum. Dilerim hak ettiğini bulur kitap…

 

 

Sevgilerimle…




 

( Aşkın Eşiğinde Ölüme Uyanmak başlıklı yazı CananKorkmaz tarafından 4.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.