Çok küçüktü annesinden ayrıldığında,hatta kundakta sayılan kırk günlük bebekti.Nereden bilebilirdi ki ayrIlığın ortasına düşeceğini.
Ailenin yıllardır dinmeyen özlemiydi kendisi.Çoğu evlerde bebek sevinci yaşanırken bulunduğu evden çoktan ayrılığın çanları başlamıştı çalmaya.Minik masum bir bebek ne yapabilirdi ki mutluluk vermekten başka.
Oysa;Anne ve baba delicesine aşıktı birbirlerine.Belkide ayrılığın sebebi kalabalık bir ailede yaşamanın getirdiği sıkıntılardı.
Umutları azıklarında saklı bir hayli olmuştu memleketlerinden geleli.Ev kalabalık olduğu kadarda her an kargaşaya hazır bir durumdaydı.
Anne hemşirelik okulunu iyi derece ile bitirmiş,baba ise çifçilikle uğraşıyordu.
Evin büyük kızının eşi sürekli huzursuzluk çıkarmaya başlamıştı.Evde bulunanları teker teker uzaklaştırmaktı niyeti.Nitekimde istediği zamanla olmaya başlıyordu.
Enişte olan namussuz sürekli kadına tacizde bulunuyordu.Artık canına tak etmiş eşine anlatmıştı.
İnanmadı eşi olamaz böyle şey dercesine kadına ağır ithamlarda bulundu.Yine kimsenin evde olmadığı bir gün doğum sebebi ile işyerinden izne ayrılan kadın evdeydi.Yaklaşan doğum sancıları giderek çoğalıyordu.
O gün aile sakinlerinin evde olmadığından enişte denen zalim fırsat bilip eve gelmişti.Kadın bu esneda banyodan çıkmış doğum için hazırlık yapıyordu.
Adam ansızın girdi içeri kadın şok oldu henüz giyinmeye başlamışken habersizce eve gelen ve kendisini kötü emellerine oyuncak etmeye çalışan bir adam karşısındaydı.
Oralı değildi namus düşmanı sarkıntılık etmeye başladı .
Çığlık sesleri etrafa yayılıyordu.Gittikçe aksileşen namusuz emeline ulaşmayı aklına koymuştu.Kadın çaresiz birbaşına üstelik son günlerini yaşayan hamile.Defalarca yapma ben eşimi çok seviyorum rahat bırak beni desede adam anlamıyordu.
Artık canına tak etmişti kadının kaçmak kurtulmaktı çabası.Başaramadı .
Camın önünde eskiden kalma kömür ütüsü duruyordu hırsına yenik düşen emeline ulaşamayan cani madem öyle dercesine kadının başına defalarca vurdu vurdu.Olamazdı böylesi insanlık.Kadın yığıldı yere kanlar içinde .Etraftan hane sakinleri koştu aceleyle eve.Hemen anbulansa haber verildi son anlarda yetiştirildi hastaneye.
Doktorlar neyapacaklarına karar veremediler.
Önce annemi kurtalıcaktı yoksa suni sancıyla doğum mu yaptıracaklardı. Fazla zaman yoktu kadının kafatası yarılmış kanlar içinde baygın bir halde ölüm kalım savaşı içindeydi.
Önce ameliyata alıp kadının hayatını kurtarmak istediler.
Uzun süren ameliyatın ardından doktorlar yinede umutlu görünmüyorlardı.Üç gün boyunca gözetim altında kalan kadın yavaş yavaş hayata gözlerini açmaya başladı.Hafısazında değişken durumların olduğunu farkeden doktor bu kadarı bile mucize diye yakınlarına tesellide bulunmaya başladı.
Korkunun ve yaşanılan travmanın getirdiği durum ani sancılara neden olmuştu.Doktorlar son günüde olsa hala doğuma zaman olduğunu böyle giderse hem anneyi hem bebeği kaybedeceklerini belirtti.
Anne karnında ki bebeğe daha doğmadan anne karnında kadersizliği yazılmıştı.Her eve sevinç getiren bebek bu evde anneyle birlikte kendide ebediyetin kapılarını aralamışlardı.
Fazla zaman geçirmek istemeyen doktorlar bebekte tehlike olduğunu fark ettiklerinden anneyi tekrar bir ameliyata alma söz konusu olduğunu fakat böylesi ağır ameliyatın ardından bu durumu kaldırabilirmi çabasındaydılar.
İLAHİ ADALETTEN ümit kesilmez denilirmiş.
Evet:
YARADAN anneye ve bebeğe yardımda bulunmuş doğumun sağlıklı geçmesine sebep olmuştu.
İşte umut bebeğin kadersizliği burada başlıyor.İlk yazgısı anne karnında çizilmiş hayat boyunca devamını sürdürmeye başlamıştı.Korkulan sonun kötü gitmesiydi kadın için çocuğunu elinden almakla tehtit ettiler ve başardılarda.
Kadersiz umut annenin ellerinden aldılar.Bir anayı yaralı hayata küskün perişan bıraktılar...
Anne uzun süren tedavinin ardından hastaneden taburcu edildi.Günlerce düşündü. Sürekli ’Ne yaparım, ne yaparım’ diye hayıflanıyordu.
Gideceği hiçbir yer yoktu. Evine tekrar geri dönmeye niyetlendi eşi yanaşmadı bu talebine istemedi kadını.
Kadın ne söylerlerse karşılarında boyun eğmeye kalkmaya hazırdı neticede biriciğini öpüp koklayacağını hissederek umut aşıyordu kendine.
Olmadı bebeği almışlardı bir kere ellerinden ve bir daha hiç göstermediler.
Kadının çehresi düştü yerlere hayatla bağını kesti yıllarca hiç konuşmadan öylece evladının anam diye gelişini bekledi...

Yaralı duygularda kavrulan evlat hasreti diner mi?
Hikaye gerçeklere dayanır abartısı yoktur hatta eksiği bile vardır.

OLAYLARA SEBEP OLANLARIN BAZILARI HAYATLARINI KAYBETMİŞLERDİR.
O AHLAKSIZ NAMUS DÜŞMANI HALA SAĞ VE KÖTÜ EMELLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞMAKTADIR...
ACI HİKAYE NEFRETE DÖŞÜŞEN MASUM DUYGULAR...

YAZAN:Suna İpci
03/05/2012
İZMİR
( Bir Annenin Izdırabı başlıklı yazı Suna İPCİ tarafından 11.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.