Entellektüel kişi";İnsanın  yaratılış serüvenini araştıran kişidir"

                                                                ALEV ALATLI


İnsanoğlu yaratılışından beri kainatın sırlarını araştırmıştır.Bu araştırma en sırandan insandan tutun da bilim adamlarına kadar devam etmiştir.

Zaman zaman Dünya da ki,garip olaylara kendimizce yorumlar getirmişizdir.Bazende yaratıcının işine karıştık.Dünya,Evren,Yıldızlar,Güneş  ve Ay arasındaki uyumu anlamakta zorlandık.

Hayvanlar alemini acımasız bulduk.Bazende yorum yapmakta zorlandık.

Bir yorumda Nasretttin hoca'dan gelmişti.Hoca birgün öğleye kadar çalışmış,artık yorgunluktan serin bir yer aramış kendine.Bir yer ararken tarlada ki, kabaklara gözü takılmış.Küçük bedende  kocaman kabak diye söylenmeye başlamış."Allahım bu nasıl iş" diye kendince yorum yapmış

Tabii bu arada kendine serin ağaç altı olarak da ceviz ağacının altını seçmiş.Başını kaldırıp cevizlere bakmış."Allahım koca ceviz ağacının küçücük meyvaları var"diye kendince söylenerek uykuya dalmış.

Tam derin uykudaken birden başına düşen cevizin sesiyle uyanmış.Başında hemen bir şişlik oluşmuş.Yine söylenmeye başlamış"Aman Allahım !ya bu ceviz kabak büyüklüğünde olsaydı"diye düşünmüş,Daha büyük acılara neden olabilirdi diye aklından geçirmiş.

Ve şöyle söylenmiş"Aman Allahım artık senin işine karışmayacağım"

Tabii bizlerin bazı olayları anlamakda zorlandığımız oluyor.Hayvanlar aleminin acımasızlığına üzülüyoruz.Kaçan bir Ceylan,peşinde bir aslan ve güç dengesi bizleri şaşırtıyor.

Oysa ekolojik denge için bunlar şart.

Ama Yüce yaratıcı hiçbir canlıya mutlak güç vermemiştir.Bu güç karşısında insanoğlu aciz kalmakta.


Dünya nimetlerini yazan Andre Gide ,suyun lezzetini tadmak için saatlerce yürürmüş.Bazı güzellikler açlıkta hissediliyor.Bir bardak su.Temiz bir hava,Ve bir semaverlik dost sohbeti.
Belki ORUÇ olmasaydı,suyun ve ekmeğin büyük nimet olduğunun farkına varamayacaktık.Bu sıcak havada İftar vakti içinlen soğuk bir bardak su Yaratıcı ile Kulları arasında görünmeyen bir şükür yakınlığı veriyor.



( Aman Allahım Artık Senin İşine Karışmayacağım başlıklı yazı M.Filizman tarafından 7/30/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.