K A N S E R ::::::::::2:::::::::PROSTAT VE MESANE KANSERİ.......
     K A N S E R ::::::::::2:::::::::PROSTAT VE MESANE KANSERİ.......



BU YAZIMI BİLHASSA ERKEK ARKADAŞLARIM ÇOK İYİ OKUSUNLAR.ÇÜNKÜ ONLARI ÇOK

YAKINDAN İLGİLENDİREN BİR KONU.ARADA BİR PROSTAT MUAYENESİ YAPTIRIN

KARDEŞLERİM.BİZİM BAŞIMIZA GELDİ SİZİN BAŞINIZA GELMESİN.



Sevgili arkadaşlarım, 1. kanser yazımda kendi başımdan geçen olayı yazmıştım.
Bu anlatacağım konuda tamamen erkekleri ilgilendiren bir konu.
Eşim epey bir müddettir idrarını kesik kesik yapıyordu.O kadar doktora git dememe rağmen aldırış etmedi.Aradan bir kaç yıl geçti.Hatay_Altınözündeyiz.Yıl 2008.Aylardan Şubat.
Eşim telaşla yanıma geldi ,Suzan gel b ak sana ne göstereceğim dedi.gittik,tuvalete götürdü klozet kan içindeydi.Çok korktuk.Ertesi gün hemen Üniversite hastanesine gittik.Orada ultrason çekildi.Diğer muayeneler yapıldı.Yalnız oradaki bir doktor eşime bu mesane kanserine benziyor.Bir ay içinde ameliyat ol amca demiş.
Eve geldik.kanamalar bu arada devam ediyor,idrarını yaparken.Ertesi gün hastaneye gittik.Ameliyat için yattı .Beni almadıkları için ben Altınözüne döndüm,ertesi gün hastaneye gideceğim.AAAA bir baktım.Saat 10.00 bizimki atmış imzayı geri gelmiş.
Niye geri döndün? Dedim.Birşeyler anlattı.Neyse Ben bunu Şimdi Antakya Devlet Hastanesi Başhekimi olan uzmanın özeline götürdüm.
Ultrason çekti ve abla sizi hemen Adana Başkent Hastanesine gönderiyorum,Şu anda kanser pembe dokuda,burada tek tip araştırma yapan patoloji var orası daha gelişmiş bir birim,hemen oraya gidin dedi.Oradada Antakya’lı bir doktorun adını verdi.ve ona not yazdı.Arkadaşıymış.
Biz ertesi gün hemen apar topar Adana’ya gittik.Hastaneyi bulduk.,doktoru bulduk..Bir müddet sonra bizi aldı.Yazı olmasa mümkün değil.Çünkü o hastane randevu ile çalışıyor..Bize gün verdi .ondan bir gün önce gittik verdiği tahliller yaptırdık ,filmleri çektirdik.B.T.(bilgisayarlı tomografi ) çekildi.Biz otele döndük.Eşim bu konularda hem bilgisiz, hem tembel.Hep ben koşturuyorum.Kuzu gibi yediyorum onu.
Randevu satimiz geldi.Girdik.doktor dediki amca mesane kanseri.Bu incelemeleri nereye götürürsen götür incelet ,hep aynı diyecekler dedi.
Tepemizden aşağı kaynar sular döküldü ve kırmızı dokuya geçmiş.Tam o sırada bir onkoloji uzmanı doktor geldi.Allah çok yardım etti bize.Amca kesinlikle ameliyat ol.İlaç tedavisi sonunda yine iyileşilmiyor, ben kemoterapi uzmanıyım ,sonunda yine ameliyat gerekiyor ama iş işten geçiyor dedi.
Dışarı çıktık,üzüntüden bende bir idrar boşalması oldu.Her taraf perişan.Bereket yedek götürmüştüm.Hemen değiştirdim üstümü ,ağlamaya başladım.Eşimin morali sıfır.Doktor dediki karar verin ona göre önce,TUR.yapılacak sonra ameliyat günü vereceğiz.TUR.da küçük ameliyat gibi birşey.Mesaneye ilaç veriyorlar.
Eşim hayır ameliyat olmam diye diretiyor,ben ağlayarak yalvarıyorum.Ankara’dan çocuklar telefon etti,yok razı olmuyor.En sonunda ne yapıp erttim razı ettim ama nasıl razı ettiğimi hiç hatırlamıyorum.
Doktorun yanına girdik gün aldık.üç gün sonra TUR yapıldı.üç gün hastanede yattı.Ben Tarsus’ta eşimin yeğeni var .onlara gittim geldim.Üçgün sonra Oğlum Ankaradan geldi garajda buluştuk Altınözü’ne geldik.
Bir hafte sonra Yine Adana ;Yine Hastane.Ertesi gün Ameliyata girdi.Ama Şubat tatili olduğu için kızım ve torunumda geldi.Nöbetleşe kalacağız başında.
Otele terleştik.Ertesi gün eşimi ameliyata sabah 07.00 de aldılar.Beşe çeyrek kala ameliyattan çıktı.Yoğun bakıma aldılar.Biz otele geriye döndük.
Ertesi günü erkenden gittik.AAA bir anons ’OSMAN ÇELİĞİN YAKINLARI BURAYA’.Telaşla gittim bir baktım bizimki Yoğun bakımdaki doktorla kapışmış.Bunu doktor servise göndermiş.O doktorda aksiydi biraz herkeste şikayetçiydi ondan.
Doğru 6. kata çıktım.Baktım bizimkini sedyede getiriyorlar.Beni gördü.Büyük bir kızgınlıkla,ilk sözü şu oldu.’İyileşeyim ilk işim seni boşamak olacak.Beni sen zorla ameliyat ettirdin’ Bende tamam hadi boşarsın dedim.Kafa yerinde değil ki narkozdan.
Ama yoğun bakımda kalacağına ,servise çıktığı daha iyi olmuş,kuş gibi bakıldı.Şekeri olduğu için su istemiş aşağıda tabi doktor vermemiş,verilir mi.ondan kapışmışlar ,doktorda gönderivermiş yukarıya. Tam10 gün yattı.Sonuç,tabii Maliğn.Tam ameliyat olduğu gün yağ dokuya geçmiş.Doktorlar hem prostadı hem idrar kesesini aldılar..Yayılma göstermemiş bereket.prostatın içi dolmuş,oradan mesaneye atlamış.
Bu arada geldiğimiz gece karnından su patladı,tekrar gittik 1 hafta daha yattık.vel hasıl kontrol falan derken 6 ay çok gittik geldik.Daha bir sürü komplikasyonlar çıktı.Ben nasıl dayandım şimdi şaşıyorum.Allah çok büyük kuvvet verdi bize.Şükürler olsun.Şimdi çok iyi.Ürostomi torbası kullanıyor.Allah beterini göstermesin.
Çok çektim çok bu kadar değil ama başınızı fazla ağrıttım ama sizlere ibret olsun diye yazdım Bilhassa erkek arkadaşlar.Arada bir gidip prostat muayenesi olsunlar.
Hepinize sevgi ve selamlar.Allaha emanet olun........

KANSERDEN KORKMAYIN.GEÇ KALMAKTAN KORKUN!!!!!!!!!!!!!!


SUZAN ÇELİK. EMKL ÖĞRETMEN. 10.10.2012 SAAT:19.55


Sağlıklı sanıyordum kendimi

Sağlıklı sanıyordum kendimi
Neden buralardayım şimdi?
İyice hasta olmadıysam eğer
Bu garip yatakta işim ne?

Ortalıkta koşuşturanlar
Neden toplandılar başıma?
Karşımda dikilerek
Neden dik dik bakmaktalar?

ŞAİRİ BİLİNMİYOR......
( P R O S T A T V E M E S A N E K A N S E R İ başlıklı yazı SÜZAN ÇELİK tarafından 11.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.