1 Güvercinlerin Verdiği Mesaj



Özkan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyordu. Her sabah evinden çıkar iş yeri birkaç km ilerde  olduğu için, işine yaya giderdi. O sabah kalktığında, lüzümsüz bir nedenle eşi ile tartiştı ve evden eşine sinirlenerek, allaha ısmarladık demeden çıktı. Asabı bir şekilde yolda yürürken her gün ilk gördüğü kişiye tebessüm eden Özkan’ın yüzünden düşen bin parça oluyordu. İlk gördüğü kişi gecmiştı bile Özkan selam bile vermeyi unutmuştu.

      Dalgın dalgın giderken bir ses ‘’ne o Özkan neyin var, böyle gidersen benide görmiyeceksin’’ dedi.
Dıkkatını topladıgında baktıki komşusu Hüseyin amca
Özkan özür dileyip yoluna devam etti. Yürürken önünde kaldırıma iki güvercin kondu. Birbirleriyle o kadar güzel oynuyorlardiki adeta birbirini okşuyor, kokluyorlardı. Özkan yaklaşinca uçtular fakat az sonra yine önünde konup birbirlerini sevmeye devam ettiler. O yaklaşınca yine uçtular, daha sonra yine Özkanın önündeki kaldırıma konup birbirlerine sevgi gösterileri yapıp opüştüler adeta. Özkan birden durdu. Bu bana bir mesajdir dedi ve gerisin geri evin yolunu tuttu.

      Eve vardı zili çaldı. Hanımı kapıyı açtı. Ağlıyordu. Özkan’a yaşlı gözlerle baktı, bişemi oldu dedi. Özkan eşini öpüp özür diledi. Seni üzdüm daha yolda işlerim ters gitmeye başladı ve geri döndüm. Seni seviyorum. Ben şimdi gidebilirmyim dedi. Hanımıda çok mutlu oldu ve onu mutlu bir şekilde yolcu etti. Özkan işe geç kaldıysada o günü çok mutlu geçti. Ondan sonrada güvercinlere başka bir sevgi duydu hep. Akşama eve geldiğinde sabah yaşadıklarını eşine olduğu gibi anlattı. Hele o güvercinleri hiç unutmıyacağım dedi.

Yürüken eşinizin elini tuttuğuzda, günahlarınız parmaklarınızın arasından dökülür gider.

( Güvercinlerin Verdiği Mesaj başlıklı yazı Halil Aktaş tarafından 20.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.