“TARİHİ TÜRK İDEALLERİ” 

           KİTABI YAYINLANDI

         Türk gençliğinin el kitabı niteliğini taşıyan kitap, Oğuz Kağan’dan Atatürk’e kadar büyük Türk devlet adamları ve büyük şahsiyetlerin ideallerini sade bir dil ile anlatıyor.

         Kitapta Türklerin ilk ortaya çıkışı ve tarihi idealleri olan; Cihan Hâkimiyeti(Cihanşümul), İ’lay-i Kelimetullah, Nizam-ı Âlem, Kızılelma, Turan(Pantürkizm), İslam Birliği(Panislamizm) başlıkları ile okuyuculara örnekler ve sözlerle beş başlık altında teferruatı ile açıklanıyor.
         Türkler  hiç bir dönemde büyük ve yüce ideallerden uzak kalmamışlardır. “Çünkü Türkler ancak sahip oldukları bu yüce idealleri sayesinde dünya çapında imparatorluklar ve büyük devletler kurduklarının farkındadırlar. 
 Ne zaman ki bu yüce ideal ve hedeflerden uzaklaşmışlar devlet ve imparatorlukları dağılmayla yüz yüze gelmiş, hatta bu yüzden dağılmışlardır.  Yüce ve büyük hedefleri olmayan toplumların geleceği de, ulaşacağı yer de bellidir. O yerde ya sömürge olarak müsaade edildiği kadar yaşamak, ya da tarihin tozlu sayfalarında yerini almaktır. 
Onun için diyoruz ki; ‘Cihan hâkimiyeti hedefi yüce bir hedeftir.  Yüce ve büyük hedefler, yüksek ideal sahibi insanların ve devletlerin,  yollarını açmakla görevlidir.” 
Sidas Yayıncılığın kültür yayınları arasında çıkan kitap Türk Gençliğinin el kitabı niteliğini taşıyor.
  Kitap, 112 sayfadan oluşuyor.
  Kitabı 0 232 483 31 92 nolu telefondan yada [email protected]  dan istenebilir.  
( Tarihi Türk İdealleri başlıklı yazı İ.Sarıçay tarafından 24.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.