DÖNÜŞÜ  OLMAYAN YOL

Ahmet AYAZ

GAZİANTEP HAKİMİYET GAZETESİ-02.01.2013
....................................................................................

 

      Bu günkü sohbet yazıma, yine bir öykü ile başlıyorum.

 Bir denizin kenarında oldukça güzel bir villa varmış. Villada çok güzel bir kız varmış. Dünyalar güzeli bu kızı şahlar ve padişahlar oğullarına istemek için gelirlermiş.Dünya güzeli bu kız gelen dünürlerin hiç birisini beğenmezmiş.Aradan uzun yıllar geçmiş.Bu kimsecikleri beğenmeyen,güzeller güzeli kız,aradan geçen zaman içinde  birisine evet demiş ve evlenmeyi kabul etmiş.Harika güzelliği ile dillere destan olan bu kızın evlendiğini duyan düğün davetlileri,düğününe gelmişler. Bir merak içinde düğüne gelenler bakmışlar ki,ne baksınlar.Kızın nişanlısı oldukça yaşlı.Kafasının kılları dökülmüş.Şişman,göbek sarkmış,dişleri seyrek,kafa büyük,boynu kısa.Bu nişanlı öyle birisi ki,Allah’a çirkin yarat deseniz ancak bu kadar çirkin yaratır.Bu kadar çirkin ve bakımsız bir insan.Neyse,düğün dernek bitince, bunlar Allah’ın emrine girmişler. Aradan geçen zaman içinde evin bahçıvanı bir gün,bu hanımefendiye sormuş. Hanım abla “ Senden bir şey soracağım. Seni bu kadar zengin ve güzel insanlar istedi.Hiç birisini istemedin.Kusura bakma da,bu çirkin adamı nasıl beğendin? Evin hanımı cevap veriyor.Benim de sana bir sözüm var. Haydi bakalım şu bahçede sayılmayacak kadar güzel güller var. Bahçeyi gez, en güzel gülü koparıp bana getir.Fakat bahçenin öbür ucuna giderken, tekrar geriye dönüp gül koparmak yok demiş. Bahçıvan,bahçeye girmiş. Bahçenin en sonunda bir gül koparıp hanımefendiye getirmiş. Evin hanımı sormuş. “ Bundan başka güzel gül yok muydu?” Bahçıvan cevap vermiş. “Çok güzel güller vardı. Ama siz geriye dönüş yok dediniz.Ben de tekrar gerilere dönemedim.” Deyince .evin hanımı; “ Şimdiye kadar olan oldu.O benim için ölüp bitenler hep gerilerde kaldı.Ben de tekrar gerilere dönemedim.Bu kafası büyük,boynu kısa,bütün saçları dökülmüş,göbek aşağı sarkmış adamla evlenip yuva kurmak zorunda kaldım.” Demiş ve çok üzülmüş. Dönüşü olmayan bir yolda olduğunu çok geç anlamış.

       Sevgili okurlarım, sizleri  gelecek sohbet yazılarımda da yine bu köşemde bekliyorum. Hepiniz hoşça ve dostça kalınız. En güzel ve mutluluk dolu günler hep ve hepimizin olsun diyorum.

( Dönüşü Olmayan Yol başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 2.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.