ISMARLAMA GEÇ ÇIKAR


BAY VERVERİŞTİR - Sabahtan beri çayları ben söylüyorum senin bir kez olsun elini cebine attığın yok. 

BAY ATATIŞTIR - Cebimin olduğunu size kim söyledi? 

VERVERİŞTİR - Siz kefenle dolaşıyorsunuz da biz fark etmiyoruz öyle mi?

ATATIŞTIR - Onu demek istemedim benim hiçbir yerimde cep yok.

VERVERİŞTİR - Desenize Tuzsuz Deli Bekir’imizden sonra bir de Cepsiz Garip Bekir’imiz oldu ha!

ATATIŞTIR - Siz öyle diyorsanız öyledir.

VERVERİŞTİR - Sizin cebinizde akrep olmasın hele bir yoklayın bakalım.

ATATIŞTIR - Sokar - mokar nemelazım yakınlarda eczane varsa bir bakayım.

VERVERİŞTİR - Eczaneye bakmayacaksın cebine bakacaksın. Lafı lagalugaya getirme. Kalsın kalsın bu saatte senin için nöbetçi eczane aramayalım bir de.

ATATIŞTIR - Ne cepken var ne cep /Ne yapsın garip Recep. Benden günah gitti. Bu kadar muhabbetten sonra söyle bakalım çayları.

VERVERİŞTİR - Sıranın sana gelmiş olması lazım ben sıramı savdım. Şimdi sen söyle çayları.

ATATIŞTIR - Desene “Nisan mayıs ayları /Gevşer gönül yayları”. Yeridir zamanıdır, Ververiştir söylesin gene çayları.

VERVERİŞTİR - İhale gene bizde kaldı desene. Dedem rahmetli çok misafirperver ve lakin yeri geldi mi çok söyleygen biri imiş. Soyadı kanunu çıktığında nüfustaki memurlar; yedirip içiren elinde ne varsa veren bir kişi olduğundan soyadına önce “VERİR” demişler bir iki yanlışlığı hemen oracıkta düzeltmek için müdahalede bulununca da “VERVERİŞTİR” olarak düzeltmişler. Senin anlayacağın soyadımız “VERVERİŞTİR” olarak bugünlere kadar gelmiş.

ATATIŞTIR - Gayet mantıklı bir soyadı vermişler sülalenize tebrik ederim. Arada bir laf sokuşturuyorsunuz soyadınızı da hak ediyorsunuz.

VERVERİŞTİR - Anlayışınıza hayranım. Peki akraba, sizin soyadınız neden “ATATIŞTIR” olmuş. Var mı bunun izah tarzı?

ATATIŞTIR - Var elbette. Dedem rahmetli pehlivan yapılı, devamlı düğün dernek takip eden “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” diyen babayiğit bir adammış. Onun da eli cebine pek gitmezmiş. Herhalde gittiği yerde ne bulsa yediği için “ATATIŞTIR” soyadını bize uygun görmüşler.

VERVERİŞTİR - Dürüst davranıp doğruları anlattığın için teşekkürler. Şimdi sen benden çay ısmarlamamı bekliyorsun öyle mi?

ATATIŞTIR - Bir çay içmelik konuşmadık mı?

VERVERİŞTİR-Önceki çayların karşılığı olarak konuşmuş olduk. Yeni çaylar senden.

ATATIŞTIR – Şimdi ben ısmarlamaya kalksam geç çıkar en iyisi bugünkü sohbete yarın devam edelim.

VERVERİŞTİR - Dünden söz verdiğin çayları bir saattir söylemedin. Bugünkü çayları da yarın söylemezsin sen.

ATATIŞTIR - Çay söylemesem de şarkı söylerim. Olmadı türkü söylerim. Maksat söylemek değil mi?

VERVERİŞTİR - Anlaşıldı anlaşıldı. Sen her zaman ve her yerde çaydan başka her şeyi söylersin. Atalarımız boşuna söylememiş.”Cami ne kadar büyük olursa olsun imam bildiğini okur” diye.

ATATIŞTIR - Ha şunu bileydin. Sabahtan beri size demek istediğim buydu, ama dilimin ucuna bir türlü gelmiyordu. Demek istediğimi şıp diye anlayıp söylediniz. Tebrikler teşekkürler. Bana müsaade ben gidiyorum. Hoşcakalın.

VERVERİŞTİR - Git cepsiz Garip Recep git. Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkânıdır. Yarın tiyatromuza, pardon çay ocağımıza gene bekleriz. Ben verir veriştiririm sen de habire yer içer atıştırırsın. Güle güle git güle güle gel. Gene bekleriz.


( Ismarlama Geç Çıkar başlıklı yazı Sadık Medin tarafından 10.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.