Televizyonlarını yeni açan sevgili konuklarımız için, stüdyomuzda bulunan değerli hocalarımızı bir kez daha takdim etmek istiyorum. Masanın sağ tarafında ayağa kalkmış bir şekilde burnundan soluklanan değerli yorumcumuz Sayın Nevrim Dönmez, dipsiz bilgi ve yorumlarıyla bizleri soluklandıracak. Karşımda otururken giderek sol yanıma doğru iltica eden Fahri Prof. Dr. Sanatî İyibilir hocamız bizi, bir Demet şiirinin, müzik üzerindeki o derin iklimine götürerek, sanatın esrar perdesini aralayacak.
Buyurun sayın hocam, sizinle devam edelim.
Bakınız Sayın Perver şiirdeki saadet hazinesinin tılsımlı açılışını nasıl gözler önüne sermiş şair,
“Sevgilimi koluma takarım
Bebekte üç beş tur atarım
Olmadı bide sinema yaparım
Gördüğün gibi çok unutkanım”

Harika hocam. Şarkımızın yorumuna kaldığımız yerden hemen devam edelim.

Efendim şair burada bir iç sesle kategorize oluyor. Ayrışıyor adeta ruhuyla...
Ne demek efendim ne münasebet. Şair burada Bebek civarında üç beş tur atıyo, kafam bozulursa diyo, bir sinema salonu yaptırırım. Yani insan sevgilisini koluna takıp, üç beş tur attığında bir sinema salonu bulamazsa, elbette kendisi yaptırmak isteyecek.
Bi saniye Sayın Nevrim Dönmez, bööle söze karışırsanız kimse bişey anlamaz. Sanatî hocam, siz şairin ruh ayrışmasından bahsediyordunuz. Buyurun,
Olur mu efendim şair sinema salonu yaptırır mı?
Ne salonu yaptırır bilardo salonu mu yaptırır?
Sözümü kesmeyin lütfen. O zaman siz “Gördüğün gibi çok unutkanım”ı nasıl açıklayacaksınız?
Gayet basit Sanatî Bey, fiyat araştırmasından sonra şair, unuttum ayaana yatıyor, her erkek gibi.
Ne alakası var hanfendi burada şair, iç döngülerinin bunaltıcı infiallerinin verdiği tefekkürle bebekliğine dönüyor. Hem de sevgilisini koluna takarak.
Bravo üstadım, sen manyaksın yaaa… Ya da senin gibi bir manyak benim üstadımdır yani…
Rica ederim Sayın Perver sen daha manyaksın. Zaten şiirde bu demek değil midir?

Peki Hocam “Olmadı bide sinema yaparım” derken şair bize ne anlatıyor?
Eeee… Şair burda, eee… burda… Acele bir söyleyiş içersinde fakat, söyleyimde bitsin bu iş kabilinden değil tabii. Yani, bu bir tumturaklaşma atmosferi. Diyor ki şair, ben size ilk mısrada diyeceemi didim zaten. Anlamayan olduysa şayet… Benim diyor, içim film gibi, onlardan sana bide sinema yaparım. Zaten şiirde bu demek değil midir Sayın Perver?
Vay hocam vayy. Parça pinçik ettiniz bizi… Yine nerden soluklandık diiil mi sevgili seyirciler. Peki hocamızın bu soluklanmasına siz nası bi katkı sağlayacaksınız Sayın Dönmez?

Bakın, Sayın Sanatî İyibilir ve siz, ikiniz bir olup, beni ezmek için çağırmışsınız ama, bunlar şairin iç döngüleri diil, tamamen toplumsal mesajlar ileten, yurda sesleniş, şiirleniş kafiyeleri…
Ne alaka yavv… Ne alaka. Yorumcu ööle tangur tungur konuşmaz bi kere. Sizin bi sorumluluğunuz var her şeyden önce. Nerde seslenmiş burda, Yurda murda şair. Tek bir hece gösteremez efendim. Göstersin ben 13 ciltlik mufassal şarkı sözleri ansiklopedimi yakarım.
Yine nerden soluklandık diil mi sevgili seyirciler. Sanatî İyibilir hocamız ansiklopedisini yakacak mı? Hemen altyazı geçelim.
Yok efendim bööle bi şey bunlar kör gözlü sineğin cam üstünde vızıltıları…
Bak benim bayramlık azımı açtırma Sanatî, şu güzelim şiirin fantastik ruhundan hoş bir çeşni sunmaya geldim. Car car carlıyon iki saattir.
Ya noluyo yaa… Sayın Muhtar Perver, üstüme geliyo bu kadın yaa…

Bi dakka bi dakka Sayın konuklarımız, yapmayın, yapmayın lütfen. Tamam. Sakin… Evet sevgili seyirciler, yine nerden soluklandık diil mi? Zaten şiirde bu de…
O benim sözüm gerize...
Tamam kes yayını, kes…
( Soluklanmalar -ı- başlıklı yazı SönmezKORKMAZ tarafından 11/3/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu