** Geçmişimin gölgelerinde serinliyorum.

** Varlığın her gün yaşama yeniden tutunmak gibi...

** Med cezirleri denizlerin sahilleri; zik zaklı davranışları karekterleri oluşturur insanların. Meydana gelirken şekiller yorulur sahilleri yüreklerin.

** Ağladığımda yedi renk birden dökülür gözlerimden.

** Yağmur yağıyor  bardaklarca. Ve geldiler martılar masama. Şu gagalarında lakırtılar getiren yardan yana. Kanat çırpışlarında hasretler ve hani şu geceleri dost olanlar yalnızlığıma.. Özlemiştim buyurun oturun içelim çayımızı yudum yudum demlice. Haydi dostluğa hadi şetefinize...

** Merhaba der aydınlığı ile sabah.. Tepededir sonrasında güneş ve saplanır akşama ilkindiler. Ve kavuştuğunda karanlıklar gecelerine kurşun seslerinin ölümü başlar yüreğimde.

** Kirpiklerin değiyor tenime.. Ürperiyorum hece hece.. Ve şiirler doğuyor dünyama seninle her gece.

 

*** " senin yanına yattım gece. Sarıldın öptün seviyorum dede " dedin diye ballandıra ballandıra anlatan dedeye torunu " sen onu rüyanda görmüşsün " demez mi ....


*** " Gözlerinden öperim ! " Küçüğünüze sevginin ne güzel ifadesidir. Bu duru hitap bile müstehcenlik kapsamında artık. Oysa gözler dudak değildir ki.


*** Gözler ve diller ... Neden hep uyumsuzsunuz ?


*** Gecenin diz çökme zamanı gündüze. Herşey ayan beyan ; şükür yeni bir güne.


*** Ulan ne adamız be. " Çimlere basmayın ! " levhasını gören inadına çimlerin ortasında mangal yakıyor. Yok paşam yok bu millet baskıya uyarıya gelmez. Hangi çılgın zincir vurur, şaşarım.


*** İçimdeki çocuk.. Yaşlandım.. Yoruldum...Tam zamanı ; hadi çık ortaya da göreyim seni...


*** Ve onca tetkik sonucu : Böbreklerde kis ve taşlara safra kesesinde eşlik eden sayısız kristalize benzer oluşumlar. kalpte aritmi bozukluğu,karaciğerde kolestrola bağlı büyüme ve yağlanma. Büyüme derken prostat geri kalırmı oda ha babam büyümekte. Ve koro halinde halimle dalga geçen sancılar ağrılara ritm tutan ruhsal gel gitler. Hoşgeldiniz be.. Delikanlı olsanız tek yek gelirdiniz ama nerde ??
Hey sizler ne yaparsanız yapın; öldüremiyeceksiniz beni. Ben bir bir becermesem sizi yuh olsun be. Avucunuzu yalarken siz ey gaddar hasta şeyler! Ben hayata. 100 de dalya diyecek ve taşları tek tek gediğine koyacağım satırlarımda.


*** Gökyüzünü gösterdiler önce, daha sonraları heryerde dediler çocukken " Allah nerede ? " diye her sorduğumda. Ama göremedim. Sonra baktım ki ALLAH bende ; içimde, aklımda ve yüreğimde. Şimdi vicdanım , Allah' ım ve ben...


*** Med ve cezir nedir diye sorsalar , çenemi hiç yormadan kendilerini işaretle konuyu anlatacağım o kadar insan varki..


*** " zaman öldürüyoruz " ve " vakit geçiriyoruz " diyerek zamanı öldürdüğümüzü vakti geçirdiğimizi ifade ederiz ya. Sakın zaman bizi öldürüyor ve vakit bizi geçiriyor olmasın !


*** Kiminin gönlü taka kiminin kano.. Bazısında gemi gibi maşallah.


*** Keşke... Neyse... Bakarız... Olsun be.... Ve başlayan ataklar... En iyisi hadi git işine ve ba - na - ne !!!


*** Haykırdı adam: " hey beni duyan varmı ! " . ve aynı soru çoğalarak her yeri kapladı. Öyle ya herkes sesini duyurma telaşında ama kimselerde sese aldırış etmedi.


*** Gel istersen şu ayrılıktan başlayalım önce. Gerisi gelir... Vazgeçer , utanır bizi birlikte görünce.


*** Çektim silahımı beş el üst üste attım kurşunları gökyüzüne... İsabet etmiş olmalı bulutlara... Kan yağıyor şimdi bu şehirde yağmur yerine.


*** Bayram yeri yüreğim... Halaylar çekiyor ve valsin en güzeli soluk soluğa.. Nurlar yansıdı yüzüme pırıl pırıl... Haydaaa !


*** Ölüm mü ? Aklında bulunsun. Birgün lazım olacaktır.


*** Sefertasında umutlarım,hüznüm, özlemlerim göz göz. Uzun yollardayım.

 

( Heybemden - 62- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 18.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.