*** Maliyeti bedava ve yürekte yer eden sevgi, saygı,merhamet, şefkat , yardım ve paylaşma vb. duyguları dagitmakta cimri olmayınız.

 

*** Bir mahcubiyetli edebinden, bir suçlarından ve birde sevinçten başını öne eğer insan. Sen hangisindensin ?

 

***Bir zamanlar göklere çıkarıp dünyanın en güzel insanı diye lanse ettiğinizi sizi eleştirdiğin de ; sırtınızı zahiren başkasına dayayarak " çok kötüsün " ve ya " terbiyesiz " demek vicdansizlik ve vefasizliktir. Böylelerine gökyüzü bile isyan eder ve yağmurlarında oluşacak sellerde boğar.

 

**Kesin bir olgu yokken herşeye , kişilere rest çekmek; eyvallahsiz olup kulhanbeylik yapmak enayiliktir.

 

***İnsan münasebetlerinde bir takım ilişkiler yaşanır ve an gelir bitebilir. İşte o ayrilislar da ofkesiz, zarar vermeden , kin ve nefretlerden kaçınarak insan kalmak erdemliktir.

 

***Dereyi görmeden paça sivayip nasılsa geçerim dusuncesiyle; belki muhtaç ve mecbur kalacağı hazır köprüyü yıkmak enayiliktir.

 

***İnsanin onuru her türlü duygunun üstünde tutulmalidir.

 

***Onurunuzu heba edeceğinize, ya o duyguyu silin atın yada icinizde yasayin yansanizda !

 

*** Bir saniye sonrasına garantisi olmayan şu gariplerin , şimdiden ilerisi için müneccim gibi ahkam kesmeleri hangi aklın karidir ki.

 

** Canınız yandığında Allah’a sığınmak sizi beddua etmekten kurtarır.

 

*** İyi niyetli olmak enayi ve aptal olduğunuzu gostermez.

Sonunda ölüm gercegi olduğundan yaşamak herşeye rağmen güzeldir

 

***Õnce avucunuzdakinin değerini bilin. Sonra boş kalan avucunuzu yalarsınız.

 

*** Her ne kadar " Kaderinizi cabaniza bağlı kıldık !" ilahi beyanı olsa da; olur olmaz hayatla sürekli iddalasmayiniz .

 

*** Özür kelimesi aynı hata için tek kullanilimliktir.

 

***Aliskanlik haline getirip her haltı yedikten ve insanlari kırdıktan sonra tamir ve gönül almak için kullanılmak üzere lugatimiza ÖZÜR kelimesi konulmamistir.

( Yaşam Heybmden - 6 başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 6.06.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.