Günümüzde sendikal çalışmalar içinde bulunan biri olarak, çalışanın hakkını alabilme uğraşında kattedilen çizgiyi bir türlü netleştiremedim.. Madem ki çalışan vardır ve hakkı olduğunu iddia etmek üzere sendika kurmaktadır ve bu yasaldır. O halde işveren kim ise, çalışanın hakkını alabilmesi için yaptığı eylemler karşısında şunu düşünmelidir:"Çalışanın hakkını vermekte isem bu sendikacılık boş iştir. Eğer çalışan benden hakkını bu yolla almakta ise benim bir yanlışım ya da eksiğim vardır.O halde ben eksiğimi tamamlayayım."
Malesef çalışan verilenden tatmin değildir. Çalıştıran ise çalışandan memnun değildir. Çalışanın hakkını, alınteri kurumadan vermeli ki çalışan çalıştığı işten memnun kalsın ve var gücü ile üretimi hızlandırsın.
Çalıştıran ve çalışan birbirinden ne kadar hırsızlık yapmaya kafa yoruyor ise sistemden kaynaklanan çarpıklık, insanın mutsuzluğuyla sonuçlanır.
( Paragraflarla 36 başlıklı yazı MehmetALİ tarafından 29.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu