Köylü bir amcanın yaşlı bir eşeği var , paraya ihtiyacı olan bu amca eşeğini satılığa koyar,amca kendi kafasında eşeğim değeri 50 lira der ama pazarlık payı şu bu derken yüz liraya satmaya karar verir.

Bunun yan köyünde birinin de eşeğe çok ihtiyacı var, gelir amcadan hiç pazarlık yapmadan 100 liraya eşeği alır gider.

Ertesi gün bu eşeğin sahibi amca kendi kendine der ki ya bu adam geldi benden hiç pazarlık yapmadı direk verdi 100 lira eşşeği aldı gitti, bunun muhakak vardır bir sebebi .

Ve kararını verir ben sabah gidip eşeğimi geri alacam diyor.

Bu amca gidiyor bakıyor ki köylü komşuşu kendisinden 100 liraya aldığı eşeği pazardan 200 liraya satıyor,ve bizim amca da hiç pazarlık yapmadan 200 lira veriyor eşeğini geri alıyor.

Bu sefer o eşeği veren komşusu,yahu bu amca bana 100 liraya verdiği eşeği hiç pazarlık yapmadan 200 liraya aldı gitti vardır bunun bir sebebi.

Ertesi gün o köylü komşusu gidiyor amcanın kapısına  dayanıyor 200 liraya sattıği eşeği hiç pazarlık yapmadan amca sana 400 lira eşeği ver diyor,  ve komşu eşeği 400 liraya alıp gidiyor. 
 
Ve her gün Bu eşşek üzerinde pazarlık yapa yapa fiyatı 1000 liraya kadar çıkıyor ,hayvan pazarına götürüyorlar aldım almadın,al sat al sat alın sattı sattıyorum derken bütün halk o eşeğin başına toplanıyor.

Biri merak ediyor Yahu neler oluyor burada bu ne hal,etraftakiler diyor ki bak şu eşeğe,tam 1000 lira veriyorlar.

Adam şaşkın şaşkın bi eşşeğe bide fiyat verenlere bakıyor yahu bu eşşek bin lira yapmaz ki diyor.

Eşşeğin sahibi diyor ki Sen boş ver eşşeğin değerini sen yükselen grafiğe bak der yükselen grafiğe .

Aynen bu günümüzü anlatan bir hikaye…

Bugün de herkes işin grafiğine bakıyor malın değerine bakmıyor .

Bugün bizimde 50 lira olan araba yüz lira olmamışmı? 
dün 50 liraya sattığımız arabayı bugün 100 liraya almaya kalkıyoruz, doğrumu ?

 Daha dün o fakirin tenceresine giren 50, 60 tl aldığımız bir damla sıvı yağ bugün olmuş  120, 150 lira, % 150 zam peki bunu kim yapıyor kim.?

Bugün o eşşeğin hikayesinin aynısı yaşıyoruz.
Yükselen grafik mi yoksa malın değerimi mi?
 Yoksa bir damla sıvı yağı fakire çok gördükleri için mi.?

Bu tezgahı kim kuruyor?

Burda net bir açıklama istiyorum Arkadaşlar..!

Fatma Alageyik. 
( Sen Boş Ver Eşşeğin Değerini Yükselen Grafiğe Bak başlıklı yazı Fatma Bacı tarafından 9.12.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.