12 Aralık Doğulur

Bence her şiirin bir hikayesi vardır, ya da yıllar önce yazılmış bir şiirin sonradan değişen hikayesi.

Yukarıda “Ölüm Yalnız Yaşanır”  adı altında paylaştığım şiirin hikayesini anlatmak isterim.

Görüldüğü üzere şiir Aralık 2001 tarihinde yazılmış. Ve dizeler içerisinde “Gün olur, 12 Aralık doğulur” yazıyor.

Ben 12 Aralık'ta doğdum sanıyordum ve yıllarca doğum günümü 12 aralıklarda kutladım.12 Aralık'ta doğduğum için babam beni 13 Ocak olarak yazdırmış yani 18 gün için bir yıl büyük görünmesin mantığıyla… :))


 20.08.2008 tarihinde, evlendim. Evlendiğim gün annem “ Aa evlilik cüzdanları ne kadar değişmiş” diyerek kendi evlilik cüzdanını buldu getirdi. Gerçekten biraz farklıydı, etrafı tırtıklı bir makasla kesilmiş, siyah beyaz fotoğraflı. Ama asıl farklı olan, annem 3 çocuğunun da doğum tarihlerini evlilik cüzdanının içine kaydetmiş olmasıydı.

Bir de ne göreyim ” Elvin 13 Aralık ikindi ” yazıyor!!!  Dünya başıma yıkıldı desem inanır mısınız? :))) 


 28 yaşına kadar hep 12 aralıklarla doğum günü kutladığım için, meğerse ben hiç doğum günü kutlamamışım,  o yüzden bu şiirimde doğum tarihim kutladığım eski tarihle kaldı.


Tabii yalnızca bu duruma tek şaşıran ben değildim. Ondan sonraki yıllarda 13 Aralık'ta kutlamaya devam ettim. Sonrasında herkes 12 Aralık kutluyor; ben partiyi 13 Aralıkta yapıyorum,,  iyice kafalar karıştı. Unutanlara da bahane oldu::)) Baktım olmuyor 2010'dan sonra bir daha hiç doğum günü kutlamadım.


Çünkü; sonradan fark ettim ki; ben aslında her gün doğum günü kutluyormuşum meğer.


02/07/2024

Elvin Öksel


( 12 Aralık Doğulur başlıklı yazı Elvin Öksel tarafından 2.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu