Suç işlemek bir seçimdir, kimse toplum tarafından itilmez. İnsanı suça iten en büyük neden toplum değildir, insanın kendini tanıyamamasından ve fikir yoksunluğundan doğduğu kanısındayım. İnsan kendi kararlarını toplum baskısı olmadan verebiliyorsa suçun bir seçim olduğu açıkça görülebilir. Bu seçimi yapan insan toplumdan bağımsız da değildir çünkü toplumunda etkisi vardır fakat bunun en büyük tercihi insana kalmıştır. Suçu işlemek için toplum zemin hazırlayabilir fakat insan istemedikten sonra suçu işlemek için bir neden kalmaz.

İnsanı suça toplum itiyorsa o toplum düşünce üretmeyen ve fikirden yoksundur. Yıkılmaya da mahkumdur. Toplum suça etki edebilir ama toplumun arkasında suçu işleyen kişi hep var olacaktır. O kişi olmadan suçun oluşabilecek bütün durumlar etkisiz kalır. Toplum 1 olarak düşünün ve suçu işleyen kişiyi de herhangi bir sayı seçip çarptığınızda sonuç seçtiğiniz sayıya eşit olur. Yani demek istediğim 1 yani toplum sorunları hep var olacak ama kişi olmadan suçun olması da düşünülemez nasıl biz 2 kıyafet arasından birini seçiyorsak suç da kendi seçimimizdir.

Bazı insanlar toplumun suça ittiğini düşünebilir fakat toplum sorunları hep var olacaktır. Topum ve çevre sorunlardan suç üretenler ancak fikirden yoksun kişilerdir. Bu kişiler işleyeceği suçun sonunu düşünmeyip sadece sıkıntılardan kurtulmak ister. Bilakis sıkıntılar hep var olacaktır ve suç toplumun değil insanın kendi seçimidir. 

Zeynep krc
( Bireyi Suça Toplum Mu Yoksa Bireyin Kendisi Mi İter başlıklı yazı zeynep-kirac tarafından 1.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu