Bu geçim dünyası dediğimiz uzun yolculukda kimimiz işveren çoğunluğumuz emek veren olarak mücadele etmekdeyiz. Her birimizin derdi aynı; hayatımızı idame ettirebilmek için bir şekilde bir işin üstesinden gelmeye çabalıyoruz.
Hani işverenler nitelikli çalışan ararlar ya; hiç düşündünüzmü işçininde nitelikli patron istediğini. Ben çok düşündüm ve üşenmeden nitelikli patronun listesini hazırladım.

1-)İşveren öncelikle çalışanlarına karşı saygılı olmalı ki saygı bekleyebilsin. Mesafesinin , samimiyetinin ve ciddiyetinin miktarını iyi ayarlamalı. Had sınırlarını aşmamalı. Kaliteli düşünceleri olmalı. Sağlıklı ve adil çalışma ortamı düzenleyebilmeli. Dedikodu ve ispiyonlamanın önüne geçmeli. Kendi gözünle gördüğüne bakarak karar vermeli. Profosyonel davranarak işletmenin ilerlemesini sağlayarak, çalışanın kendini geliştirmesine izin vermeli.
Kar amacı güden bir işletmede işveren ve çalışan elele vermeli. Amaçlar ortak olmalı.

2-)Patron dediğin çalışanlara motivasyon vermeli, her sabah fırça merasimi sunmak yerine. çalışma şevki aşılamalı ki huzurlu bir ortam olabilsin gerginlik değil verim artsın.

3-)Maaşlar zamanında teslim edilmeli. “Hadi bir gün daha faizde dursun” diye düşünüyorsun iyi de personelin bilmiyormu kendi parasını işletmeyi.

4-)Eğer iş yerinde çalışanlara öğle yemeği veriliyorsa , bırak da adamın boğazından geçsin. Her öğlen bir arıza çıkarma homurdanıp mogurdanarak. Beş dakika dinlendi diye yerden yere vurma garibanı. Tüm gün masanda oturup paraları saymak güzel iş ama değilmi?

5-)Bir patron açlıkdan nefesimiz kokuyor ,masrafları azaltın diyerek sinirleri bozuyorsa hiç şaşırmasın çalışanı ramazan fitresini ve sadakasını önüne getirip koyacakdır.( Allah kabul etsin de bari ) yeni yatırımlar için kaynağı da bulmuş oldu haydi hayırlısı. Zekatınıda vermeyi unutma.

6-)İşveren dediğin emek veren çalışanlara hakaret edemez! Tuhaf tuhaf lakaplar takamaz aksi halde kendisi de en enteresan lakaplardan birine sahip olur. Misal; “kurukafa” .. Çalışanların müthiş zekasından şüphe etmesin denemesi bedava. Irgat ve ya köle değildir hiç kimse.

7-)Patron milleti unutmayın ;çalışanlarınıza hayrına para vermiyorsunuz! Emek veren kişi alın teri , bilgisi ve emeğiyle hakediyor. Hatta parasını siz değil müşterileriniz veriyor . Çalışanın eline parasının geçmesine patron ve mekanı sadece aracı oluyor.
Bu durumda işveren personeline minnettar olmalı cebi dolduğu ve yetmiyor dediği halde farklı sektörlerde bile yatırım yaptığına.

8-)Çok önemli bir madde; patron kişi sürekli arabasının modelini yükselteceğine , lüks hayat yaşayacağına çalışanların sigortasını ödeme zahmetine katlanması yerinde bir davranış olur. Yok ödeyemem diyorsan hiç olmassa adama bir saat izin verde yeşil kart çıkarsın. Fakat o izinli bir saati kesintiye uğratma zaten mesaide vermiyorsun.

9-)Herşeyden önemlisi ne biliyormusunuz? HELALLİK ALMAK.
10-)İşveren olsun emek veren olsun ALLAH RAZI OLSUN duası varya.. Bütün olay bu bence.Vicdan denen olguyla tanışmak yeterli olsa gerek.

Eh bu kadar yeter başka bir günde nitelikli çalışan listesi hazırlarız.

( Bu arada çok bildiğim için işsizim yukarıdaki özeliklere sahip patron adayı varsa şahsen tarafıma başvurabilir :)

Nazlı Tolun
( Patron başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 17.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu