Hikaye / Bilimsel Hikayeler

Eklenme Tarihi : 3.04.2013
Okunma Sayısı : 2760
Yorum Sayısı : 0
OKUL ÖZLEMİM VAR...  OKUYUN  GAR  DEŞ

     Selamünaleyküm gönül dostlarım. Saygılar sevgiler ileterek  yine yüreğimi
  burkan bir acı olayı unutulmaması için paylaşıma sunmayı gerek duyuyorum.
Mevla'mız  vahi sinde ilk nidası oku olduğu halde, dünya kurulduğundan bu güne kadar ilmin,irfanın artması için nice emek verenlerin çabaları eserler halinde sunuldukça yeni nesiller de onların bilgilerinden istifade etmektedir.

     Teknolojinin hızla artarak geliştiği bir dönemde, okuma yazma bilmeyen küçük çocukların bile eline küçük çanta alarak ben okumak istiyorum anne okula gitmek istiyorum dediğine göre onlarda ki beynin terörist gruplarda, çapulcular da olmadığını hissediyorum. Çünkü bin bir emeklerle, yardımlarla 
Devletimizin desteğiyle yapılan okulları yakmayı, yıkmayı, eğitimi engellemeyi düşünenler asla insan olamazlar. Bir insan suretinde bu vasıflar barınmıyor.

     Şemdinli'nin Altın su köyünde 850 öğrencinin kaydolduğu Atatürk ilköğretim okulunda gerçekleşen bu vahim olay  Türk halkını derinden üzdü. Bu okuldan istifade eden nice öğrenciler çeşitli illerde veya ilçelerde öğretmen olarak öğrenciler yetiştirmekte veya başka kurumlarda çalışıyor. 
Güvenlik güçlerimizin karşısında yenilgiye uğradıkça  eğitim kurumlarını da hedef alarak cahilliğini, caniliğini, hayvanlığını  ortaya şeffafça koyuyorlar.

     Terör örgütüne yandaşlık yapanların da bu vahim olaydan utanç duymasını
 arzu etmekteyim. Gülüp geçerlerse, umursamazlarsa onlarında farkı yoktur.
Bir göz ev bile yapmayı cesaret edip göze alamayan terör örgütü çapulcuları, milyonlarca, milyarlarca masraf edilen, son sistem yapılarla yapılan okulları yok edebilmek, öğrencilerin eğitimi engellemek için tuzaklar kurmaktadır. Kendilerini dağların koyaklarına, inlerine koyup yaşadığını zannediyorlar.

      Dış güçlerin emirlerine uyarak her olayları devletimize, milletimize açılan zararla pahalıya mal olmaktadır. Toplantı salonunda ki, sınıflarda ki yanık sandalye, masaları gördükçe yüreğim burkuldu. Okulun kullanılamaz halde oluşu, tam eğitim ve öğretiminin yeni döneminin başladığı sırada bu olayın gerçekleşmesi tesadüf olamaz. her şeyin cahilce tezgahlandığı muhakkaktır.

     Terör mensuplarına evlatlarını kaptıran ailelere bir kez daha sesleniyorum.  Şemdinli, Altın su  Atatürk ilköğretim okuluna bir gidin bakın. Ora da sizlerin kandırılmamış diğer yavrularınız yetişecekti, her biri bir makam,mekan sahibi olacaktı. Aklınızı başınıza alın.! . Terör örgütlerini kurtarıcı devlet gibi görmeyin. Kardeşi kardeşe, kalleşçe vurduran dan ne hayır beklenir ki..  Onların hedefi sizlerin, bizlerin huzurunu kaçırıp, birliğimizi bozup iç savaşa sürüklemektir.

     Bunlar öğrenim görmüş, okumuş insanların düşüncesi olamaz. 2012,
2013 öğretim yılı başlayalı zarar verdikleri okulların sayısı daha da arttı. Bunlara dur diyebilecek yandaşları ve yakınlarıdır. Lütfen evlatlarınızı canilere teslim etmeyiniz.  Devletimizin şefkatli hocalarında okutunuz, vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştiriniz.   Okul özlemiyle yanıp tutuşan nice öğrenciler var.

Sizleri okul özlemimle ilgili şiirimle buluşturmadan önce yine hayır duaları içeren oku gar deş şiirimde İnşallah onların kulaklarına küpe olsun diyorum.
Maddi imkansızlıklar yüzünden yeterince eğitim alamadığım için üzülüyorum. Ama gönlüm yinede öğreten, okuyan öğrencilerle beraberdir. Cahil insandan daima uzak durunuz veya o kişinin eğitim almasına vesile olunuz. İnternet ortamın da bile eğitim alma imkanınız vardır.Yeter ki niyetiniz bu yönde olsun.
Devletin malı, milletin malıdır korumalıyız. Zarar verenlere hakkımız haram olsun. Allah'ım onlara da akıl, fikir versin okusunlar. Hoşça ve dostça kalınız.

*****  OKUL ÖZLEMİ  *****

Altı yıl çabayla ilkokul bitti,
Yardım edilmedi umudum yitti,
Cahilce yaşadım huzurum gitti,
Yolumu kısalttı okul özlemi.

Hasretlik  çekerim heran yanarım,
Kısa anıları söyler anarım,
Kitaplar okurum nefsi yenerim,
Dilimi susattı okul özlemi.

Ruhum daralıyor yalnız kaldıkça,
Bilimden, kültürden hava aldıkça,
Sınıfa koşarım imkan buldukça,
Beynimi kuşattı okul özlemi.

Öğretmen, öğrenci kaynaşıyorduk,
Teneffüse çıkıp oynaşıyorduk,
Aile ferdiyle şirneşiyorduk,
Duygumu boşalttı okul özlemi.

Ufkumu açıyor müzik, şölenler,
Yarışma sonucu ödül, törenler,
Zirveye ulaşır emek verenler,
Zekiyi yaşattı okul özlemi.

22-9-2012

***** OKU  GAR DEŞ  *****

Beynini yıkatıp dağda yaşama,
Teröre kanıp da  eşi boşama,
Kafanı çalıştır cana susama,
Yararlı kitabı okuyun kardeş.

Yaradana karşı asi de olma,
Vatana sahip çık kin,nefret dolma,
Hapiste çürüyüp başını yolma,
Yararlı kitabı okuyun kardeş.

Apo canisine yandaşlık yapma,
Allah bir kuran dan,dininden kopma,
İki yüzlülükle gözünü kıpma,
Yararlı kitabı okuyun kardeş.

Cahilce yaşamak senin neyine? ,
Paçozluktan kurtul döngel evine,
Suçunu artırıp çıkma yayına,
Yararlı kitabı okuyun kardeş.

Bayrak bir,sancak bir şuuru bölme,
Askerle,polisle çarpışıp ölme,
Zeki hakikati söylerken gülme,
Yararlı kitabı okuyun kardeş.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Okul Özlemim Var... Okuyun Kardeş başlıklı yazı Ispartalı tarafından 3.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.