Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 6.12.2013
Okunma Sayısı : 2026
Yorum Sayısı : 0

  İLESAM  EDEBİYAT BULUŞMASI ANTALYA DA YAPILDI ...


Türkiye İLESAM  edebiyat buluşması , konferans ve şiir müzik şöleni sayın: M.Nuri Parmaksız başkanlığında , Antalya il temsilcisi Mustafa Ceylan ve arkadaşlarının organizatörlüğünde  Kemer de yüzden fazla şair ve yazar, ozan sanatkarın + üniversite öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Daima biz otelinde üç gün süren programın amacına ulaştığına şahit oldum. Isparta il temsilcisi olarak  13 kişilik grupla onurlandırmaya çalıştık. Allah izin verirse Zeki Çelik sanat evimi açarken  Müzik,şiir şöleni düzenlemeye çalışacağım.
                      TÜRKİYE'NİN  EN BÜYÜK MESLEK BİRLİĞİ  İLESAM ...
     Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, kısa adıyla "İLESAM", bir dernek ya da vakıf değildir; bir meslek birliğidir. Meslek Birliğimizin adı  1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile verilmiştir.  İLESAM, bu kanunun 1983 tarih ve 2936 sayılı kanunla değişik 42. maddesiyle, Fikir ve Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birlikleri ve Federasyon Hakkındaki Tüzük hükümleri uyarınca kurulmuştur.  
        Meslek Birliğimizin kuruluş statüsü, Ankara Valiliğinin 01.09.1986 gün ve 065.051/4979 sayılı yazıları ile onaylanmış ve Birlik Tüzel Kişilik kazanarak 12.01.1987 tarihinden itibaren faaliyete geçmiştir. Merkezi Ankara’dadır.
     İLESAM'ın temel fonksiyonu, bilim ve edebiyat eseri sahiplerinin mali ve manevi haklarını korumaktır. Kanunumuz fikri eserleri, müzik, sinema, güzel sanatlar ve bilim/edebiyat olmak üzere dört kategoride toplamıştır. Müzik, sinema ve güzel sanat eserleri dışında kalan tüm eserlerin (bilim, edebiyat, bilgisayar programı, harita, mimari vs.)   sahiplerinin ve mirasçılarının mali ve manevi haklarını korumak İLESAM'ın sorumluluk alanında bulunmaktadır.
      İLESAM'ın koruma alanında bulunan "Bilim Eser Sahipliği Alanları"; Matematik, Mühendislik, Astronomi ve Astrofizik, Güneş ve Güneş Sistemleri, Sağlık Bilimleri (Tıp, Hemşirelik, Eczacılık, Diş Hekimliği, Ruh ve Sinir Hastalıkları) , Fizik, Tarımsal Bilimler, Kimya, Sosyal Bilimler (Ekonomi, Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Antropoloji, Psikoloji, Coğrafya, Hukuk, İşletme, İletişim, Felsefe, Eğitim, Filoloji, Tarih, İlahiyat, Arkeoloji, Edebiyat, Uluslararası İlişkiler) , Yaşam Bilimleri (Biyoloji, Mikrobiyoloji, Nanoteknoloji, Biyofizik, Biyokimya) , Mimarlık (Mimari tasarım, Restorasyon, Şehir ve Bölge Planlaması, Endüstriyel tasarım)   gibi alanlardır.
      İLESAM'ın koruma alanında bulunan "Edebiyat Eser Sahipliği Alanları"; hikaye, şiir, roman, deneme, fikir, araştırma, inceleme, edebi tenkit, hatıra, gezi, tercüme, biyografi, çocuk edebiyatı, fıkra gibi alanlardır.
    Meslek kuruluşumuzun zorunlu organları Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Haysiyet Kurulu, Yayın Kurulu,  Bilim-Teknik  Kurulu ve Federasyon Temsilciler  Kurulu’dur. Meslek Birliğimiz ilim ve edebiyat alanında faaliyet gösteren ilk ve (2000 civarında üyesiyle)   en büyük meslek birliğidir. Alanın da adında "Türkiye" ibaresi bulundurma hakkına sahip tek meslek birliğidir.
     Türkiye genelinde ki üyelerimiz eserlerini genel merkeze göndererek koruma altına almış olurlar. Her ilde, ilçelerde,yörelerde üyelerimiz mevcuttur.
Bir çok ilde şubeler hizmet vermektedir. Elliden fazla ilimizin  temsilcisi ve denetimcisi görev başındadır. Amacı  tüm iller de  şubeler oluşturmaktır.
    Türkiye İLESAM'ın  Isparta temsilcisi olarak üye olmak isteyenlere yardımcı oluyorum iletişim adresimi bildiriyorum: ZEKİ  ÇELİK   Tel - 05063449909     ZEKİ ÇELİK   ( Sanat  evi  ) Işık Kent Mahallesi, Olgun Evleri, 5726 - sokak  no - 5  ( Melek evleri karşısı )  ISPARTA Mail adresim: [email protected]  [email protected]  Hoşça kalınız .

12. İLESAM  genel  KURULU

Ülke genelinden üstatlar geldi,
Üye sırasını aradı,buldu,
İmzayı atarak seçmeni oldu,
On ikinci genel kurul yapıldı.

İlim, Edebiyat, Sanat Eseri,
Sahipleri bunun ilk şaheseri,
El birlik olunca artar başarı,
On ikici genel kurul yapıldı.

Türk Tarih Kurumu dolup,taşıyor,
İki yılda seçim,  anı yaşıyor,
Şairler, yazarlar mutlu, coşuyor,
On ikinci genel kurul yapıldı.

Mehmet Nuri Başkan gösteri sundu,
Yönetim, denetim rapor okundu,
İmdat Gümüş rakip, sözü dokundu,
On ikinci genel kurul yapıldı.

Zeki de gündeme ilave yaptı,
İnternet sitesi alkışı kaptı,
Dostların görüşü canlı kitaptı,
On ikinci genel kurul yapıldı.

30-3-2012

*****  İLESAM'a   *****

İlimle başlıyor temeli özü,
Edebiyat, Sanat toplumun gözü,
Görsel alanda da duyulsun sözü,
İLESAM'a   site  kurulmalıdır.

Yönetim noterden onaylamalı,
Üyeler manevi destek olmalı,
Yurt içi, yurt dışı üye bulmalı,
İLESAM'a   site  kurulmalıdır.

Aidat verene açılsın sayfa,
Kontrol edilmeli hafta da ayda,
Topluma kültürel olmalı fayda,
İLESAM'a   site  kurulmalıdır.

Ulusal yayımlar buradan geçsin,
Gündemden bahseden eseri seçsin,
Gönül deryasın da çiçekler açsın,
İLESAM'a   site  kurulmalıdır.

Her türlü haberi buradan görün,
Yöre olayını mesajla verin,
Zekice düşünün  hüneri serin,
İLESAM'a   site  kurulmalıdır.

Ispartalı Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( İlesam Edebiyat Buluşması Antalya Da Yapıldı ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 6.12.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.