Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 10.04.2013
Okunma Sayısı : 1392
Yorum Sayısı : 0
VUSLATA  ERMEDEN  ÖMÜR  BİTİYOR...

      Saygıdeğer dostlar: Her canlının hayali olduğu muhakkaktır. Ömrümüzün hitam bulacağı bu evrende negatif  veya pozitif durumlarımız olabilir. Hiç kimse çizdiği hedefin tamamına ulaşamamıştır. Bazı kişilerin yaklaştığı anda ömrü hitam bulmuştur. Konu başlığımda belirttiğim gibi vuslata ermeden ömrümüz bitiveriyor. Mezarlıkları ziyaret edip kabir taşlarında ki kültürel yazıları incelediğimizde her satırından farklı anlamlar çıkarabiliriz.

       Örneğin: Hızlı yaşadı genç öldü, cesedi yakışıklı gitti. Yavrumuz trafik terör kurbanı, ölüm ona yakışmadı. Buna benzer bir çok yazılar, şiirler vardır.
Acizane benimde bir arkadaşım hakkın rahmetine kavuşmuştu.  Ölmeden önce onun evine ziyarete gittim ama ışığı yanmayınca geri dönmek zorunda kaldım. Yalnız yaşıyordu, eşinden, çocuklarından ayrıydı. Evlenmek istediği bayan da bir hafta içinde değerli şeylerini alıp ortadan kaybolmuştu.

      Ben ertesi gün arkadaşımı tekrar ziyarete gittiğimde evinin önünde oğlu vardı. Selam verdikten sonra baban nerede diye sorunca: Bana örtülü tabutu gösterdi bunun içinde dedi. İnanamadım! çünkü cenaze evine benzemiyordu ortalıkta amcasından başka kimse yoktu. Tekrar sormama gerek duymadan tabutu kontrol ettim gerçekten arkadaşım hakkın rahmetine kavuşmuştu. Ben ölüm nedenini araştırmadan önce ulaşabildiğim yakınlarına haber saldım.

      Oğlu okumuş muhasebeci de olsa bazı konularda yetersiz kalıyordu. Annesi öldüğünde bile yakınlarını aramamış, sadece amcasına mesaj atmış. Onlarda mesajı bir gün sonra fark etmişler aradıklarında çoktan cenaze kabre konulmuş. Ölüm nedeni hava şartlarına bağlanmış. Hava çok şiddetli soğuk ve don olayı olunca bu arada arkadaşım hastalanmış sobasını da yakamayınca soğuktan donmuş, ölüsünü üç gün sonra fark etmişler.

       Daha öncede bu arkadaşım hastalandığında beni hastaneden aradılar. Ambulansa konulmuş yanında Refakatçı kalacak kimse bulunmamış Isparta dan  İzmir'e nakledildi bende başında bekledim.  Tedavi görene kadar ilgilendim bu süre içinde hiç bir yakını gelmedi. Sadece bir kaç telefon eden oldu. Çok üzücü durum. Merhum arkadaşım eşine, çocuklarına, torunlarına doyamadan, vuslata  eremeden ömrü tükendi gitti: Bence ibret alınmalıdır.

       Arkadaşım dediğimde babam yaşımda insandı ama bence yaş önemli değil saygı ve sevgi hoş görü önemlidir. Türkiye'nin başkenti Ankara da uzun süre esnaflık yapıp beş evladını büyütüp okuttuğu halde! onların atasını yalnız bırakmaları bence düşündürücüdür. Merhumu benim çevremde ki dostlarla defnederken sanatımın gereği şu mısralar geldi aklıma : DÜNYA HAYATINI İNCE ELE, SIKI DOKU, AHİRETİ DÜŞÜN ŞU MEVTALAR  İÇİN BİR  FATİHA OKU. Kabristan yanından geçerken lütfen dualarınızı esirgemeyiniz.

      Saygıdeğer dostlar her kişinin yakın çevresinde vuslata ermeden hakkın rahmetine kavuşan değerli şahsiyetler vardır. Geride bıraktıkları mirastan faydalanıp rahata erenler de bırakanları dualarıyla ne derece anarlar bilinmez
. Ömrümüz hitam bulmadan yapmamız gereken görevleri yerine getirmek gerekiyor. Çünkü Azrail meleği Allah'ın emirlerini uygularken yaşa, başa ve hayallerine bakmıyor. Nice yakınlarını göremeden hasretle ölenler vardır.

      Sizlerle paylaştığım şiirlerde konu içeriğiyle bütünleşmektedir. Hayalimiz de nice güzellikleri yaşatırız ama vuslata ermeden rahmetlik oluruz. Mirasa konup da rahata erenler de bu yolun yolcusudur. Vatana, millete, yakınlarına duyarlı davranmayanların da huzuru mahşerde hesaba çekileceği kesindir.
Allah her zaman her yerde hakkımızda hayırlısını versin. Yaşadığımız dünyada kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Hoşça ve dostça, sevgiyle kalınız.
       
*****   BİTİYOR  *****

Her insan hayalde güzel yaşatır,
Ablukaya alır, sevgi kuşatır,
İltifat, duyguyu yazar, boşaltır,
Vuslata ermeden ömür bitiyor.

Gün değil, ay değil, yıllar kovalar,
Umut ettiklerin susar, oyalar,
Feryadı haykırsam coşar kayalar,
Vuslata ermeden ömür bitiyor.

İl, ilçe, köylerden araştırırsın,
Bulduğun albümü karıştırırsın,
Azminin gücünü yarıştırır sın,
Vuslata ermeden ömür bitiyor.

Rüyana da girer andığın güzel,
Bakışı, durulu sende de özel,
Cemali olmazsa sanki bir gazel,
Vuslata ermeden ömür bitiyor.

Aşığım desende gelemiyor ki,
Senin sevdiğini bilemiyor ki,
Zeki hevesini  alamıyor ki,
Vuslata ermeden ömür bitiyor.

*****  ÇEKMEZ   *****

Hazıra konanlar belli oluyor,
İşe zorlayınca sitem dokuyor,
Cefakar, vefakar çözüm buluyor,
Rahata alışan çileyi çekmez.

Mirası tadan da aynı durumda,
Çalışmak istemez başka kurumda,
Hep öne çıkıyor özel yorumda,
Rahata alışan çileyi çekmez.

Atadan yüz bulan astar istiyor,
Yıkanmış giysiye kokmuş, pis diyor,
Çevresi rahatsız inan pes diyor,
Rahata alışan çileyi çekmez.

Bulaşık, çamaşır ona işkence,
Kolaylık sağladık çocuğa, gence,
Burnunu sürttürmek gerekir bence,
Rahata alışan çileyi çekmez.

Zekinin başından geçti zorluklar,
Nasırlı ellerde arttı morluklar,
Kolay kazanılmaz bunca varlıklar,
Rahata alışan çileyi çekmez.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Vuslata Ermeden Ömür Bitiyor ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 10.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu