Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 2.05.2013
Okunma Sayısı : 2182
Yorum Sayısı : 2
İNSAN  YAŞADIKÇA UMUTLANIYOR ...

     Duygulu yürekten merhaba gönül dostlarıma.  Her insan yaşadıkça dünya hayallerini, hedeflerini artırabiliyor. Sağlıklı, huzurlu uzun ömür yaşamak her insanın arzusu olsa da bazen hedeflerimiz tutmuyor, hatta durumumuz daha da kötüye gidebiliyor. Dün muhabbet edip çay, kahve içtiğiniz insan bu gün bazı sebeplerden dolayı aramızda olmuyor, hakkın rahmetine kavuşuyor.
      Ölümüm uzak olduğunu sanıp hedeflerini büyütenler tam tasarımını çizip zemin hazırlığı yaptığı sırada bir kaza veya vade sonucu hayali suya düşüyor. İl, ilçe veya köy mezarlıklarını bir ziyaret ediniz. Mazisini bildiğiniz merhumu sinema şeridi gibi gözden geçiriniz. Acaba kurduğu hayallerin yüzde kaçını gerçekleştirdi ki? . Daha düne kadar onun aklına uhrevi alem geldi mi ki! .
      Çocuk yaşlarda iken bile kaybettiğimiz nice evlatlar var. Gençliğine henüz doyamadan hakkın rahmetine kavuşan nice yiğitlerimiz var. Vatan, millet ve bayrak uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz var. Kurduğu hayalleri suya düşen kahraman gazilerimiz var. Annesine, babasına doyamayan yetimler, öksüzler var. İyi niyetinden dolayı tuzağa  düşürülen mağdur garipler var.
       Niçin buna benzer örnekleri peş peşe sıralamamın sebebini sanırım ilk satırlarda  algıladınız. Elbette insanların yaşadıkça umutları, hayalleri, hedefi artacaktır ama! .. Allah'ı Peygamberleri, kitabı Kuranı kerimi de uhrevi alemi de unutmamak lazım. Ayetin birinin manası şunu hatırlatıyor.  Her canlı ölümü tadacaktır. Bunları bilmiyorsak öğrenelim, bilenlerde faydalı olması gerekir.
      Kelimeyi Şahadet getirip ben Müslümanım demesi kolay. Acaba İslamın şartlarına ne derece de uyum sağlıyoruz, abdest alıp, namaz kılmakta yeterli değil, muhtaç insanlara yeterince faydalı olabiliyor muyuz? .  İnsan yaşadıkça hedef büyütmeye çalışırken amel defterinin kabarıklığına acaba ne derece önemsiyor! . Kazandığı servetin, yani malının kırkta birini zekat verebildi mi! .
    Ölümün yakın olduğunu şiirlerim de ve yazılarımda sık sık tekrarlıyorum. En yakınlarımız, canlarımız, ciğerlerimiz, sevdiklerimiz aramızdan zamansız ayrılıyor. Acaba onlar yaşadığı süre içinde ne derece görevini yapabildi onu Allah'tan başkası bilemez. Oğluma da, kızıma da, torunlarıma da ölümün her kes için yakın olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum. Yarın çok geç olabilir! ..
       Bu gün için yapman gereken dünyalık ve ahiretlik görevleri yapmalıyız. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi de ahiret için ata sözü veya hadisleri hatırımızdan çıkarmayalım. Sevdiklerimizi bir bir kaybettikçe Azrail meleğine sitem ediyoruz. Başka alacak can mı bulamadın da  anamı, ablamı, yeğenlerimi, halamı, dayımı, teyzemi, amcamı vs. aldın diyoruz.
     Oysa Allah'ımın melekleri verilen emirler doğrultusunda hareket ederler. Senin benim dünyalık kurduğumuz hayaller, ümitler kimsenin umurunda değildir. Konu gereği nefsi arzularıma kapılarak bende Azrail meleğine istekte bulundum. Şiirimde ki duygularıma ne derece önem verilir bilemem.
 Yükle şiirimdeki ifadelerde hayali geniş olanlardan algıladıklarım. Ben yine de hiç kimsenin umudunu yitirmesini istemem. Allah gönlünüze göre versin. Tüm gönül dostlarıma sağlıklı, varlıklı nice yıllar diliyorum. Hoşça kalınız.
   
*****  AZRAİL'E  *****

Çileli hayatta her an çalıştım,
Çocuğa, toruna yeni karıştım,
Mutluluk, neşeyle artık tanıştım,
Ey Azrail benim peşimi bırak.

Geçmişim karışık, mazide anı,
İbadet yapmama bir fırsat tanı,
Ameli kazanmak önemli konu,
Ey Azrail benim peşimi bırak.

Her gece, gündüzde kapı çalarsın,
Listene bakarak içe dalarsın,
Candan sevdiğimi kalpten yolarsın,
Ey Azrail benim peşimi bırak.

Allah'a duacı olacağım ben,
Zamanı daraltma sıkıştı beden,
Toprağa girecek er geç bu beden,
Ey Azrail benim peşimi bırak.

Zekiye ilhamlar akıyor iken,
Halkımız olumlu bakıyor iken,
Şiirden müzikler çıkıyor iken,
Ey Azrail benim peşimi bırak.

*****   YÜKLE  *****

Karamsar dünyadan kurtulmalıyım,
Sabır aleminde tartıl malıyım,
Mutlu bir hayatı  sürdürmeliyim,
Sende ki umudu  bana da yükle.

Ne güzel, hoş seda sarmış bedeni,
Ağırlıyorsun bak gelen, gideni,
Başımda taşırım mutlu edeni,
Sende ki umudu  bana da yükle.

Dünün neşeliydi, bu gün de öyle,
Varlığın oldukça yarında böyle,
Çıkış yol neresi, bana da söyle? ,
Sende ki umudu  bana da yükle.

Kestirmeden yürüt, fazla abartma,
Rahatım diyerek koltuk kabartma,
Başından savacak sorun yaratma,
Sende ki umudu  bana da yükle.

Akıllı, Zekisin çözümü ara,
Sevgi dünyasında gerekmez para,
Bağımlılık yapar içki, sigara,
Sende ki umudu  bana da yükle.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( İnsan Yaşadıkça Umutlanıyor ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 2.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu