Ayrı’Lık

Ilık bir haziran akşamında hüzne gark olmuş duygularla oturup evimde ki köşeme, dert içinden dert seçip derbeder olmak için hani birazda aşk içip, İçip içip yazıyorum...

Yırttığım sayfaların önemi yok, mühim olan yazmak. Ben bu kelamlar uğruna ilk kendimden geçiyorum. Bundan sebep benim değil yazılanlar. Satır aralarından kaldır başını. Bu söz bu mısra bu şiir ve elbet bu sair senin ...!

Kaldır başını dik dik bak yüzüme, gözlerinin karasında boğulsun gemim, kaptanını kaybetmiş bir takayım, Karadeniz sevdamda senin izin, bilirim bu dalgalar aşar boyumu, bu oyunun sonu elbet ölüm, öleceksek şimdi, yani illaki varsa ölüm, Neyin hesabıdır yaptığımız ?

Üçten fazla saymam ya kaldır başını ya söbele beni, sağım solum önüm arkam sen.

Sen adının ahı yüreğime dolanan kelam, Sen telafuzunda ismimi unuttuğum, Sen gamzelerinde çocukluğumu uyuttuğum,

Sen bakışında Rahmana inandığım, Sen huzurdan esen meltem, Sen çöller diyarında rahmet, saçlarımın ucunda bir köşk, yüreğimin kıyısında bir sahil, varlığımda bir şehir,

Kelamımda şiir sen..!

 

Yazmak ne çok yoruyor bu aralar beni... Meğer insan ağlar ise yazamazmış.

Yazamıyorum uzun zamandır, çabamda yok zaten çarem de. Avuçlarımda ıslanırken resmin bilmem hangi buğu, hangi koku hangi nefes yorar ruhunu.

Şimdi ben gitmeden bu şehirden çıkartıp silah namına sözlerimi, vurup aşkı tam alnının ortasından hak namına, tutup hasretin elinden basıp yetimleri bağrıma, hüküm giyip iki ömür Yusuf'un zindanında beklemeye talibim seni..!

Ey beni kendine muhattap kılmayan !

Ey pür gurur!

Elbet Bir’Gün dolanır mısralarım diline, dilinden geçen ruhunu vurur. İsimsiz mektuplar gibi şimdi satırlarım, benden geçti artık..!

Artık bir başka ülkede bambaşka bir şehirde güneşli günler bekleyeceğim…!

Her doğum bir batış ve bileceğim bende çökerken hüzün sende aşk neşe, bende kırılırken umud sen pür sevda.

Bende yıkılırken minareler senin kulaklarında aşk-ı Muhammedi…!

Ve şimdi, sen kirpiğinin ucunu zindan bildiğim.

Sen uğruna kelamlarımdan geçtiğim, sen terkim vuslatım, sen evladım, yarınım..

Sen yalanım, gerçeğim, sen terkim, vuslatım, vuslatım terkim sen..!

Arafta açan sevda dikenim, dört tarafımı saranım, yollarda yolsuz bırakanım sen..

Bil açtım kanatlarımı diyarından göçüyorum ben ..!

---ILGAZ---

( Ayrılık başlıklı yazı Ilgaz tarafından 7/3/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.