Hiç yazasım yok aslında...
Biraz geç uyanmanın ve bilgisayarı açarken sorun yaşamanın yarattığı bir baş ağrısına sahibim doğumgünümde.1990 senesine ait bir Türk Edebiyatı dergisinde çömez muhabir statüsünde adını gördüğüm adam üniversitede çok sevdiğim hocam oluyor yıllar sonra... düşünün ki dergi yayınlandığında ben dört yaşındaymışım. Yaşlanmanın yaşı var mıdır bilmiyorum, kırk ve üstü yaşa sahip olanlar dalga geçedursun ben de yaşlı hissediyorum kendimi. Yüzümde çizgiler olmayabilir. Sağlığım gayet yerinde olabilir ve hala ikişer ikişer çıkabilirim basamakları... Dedem birinci kattayken ben dördüncü kata ulaşmayı başarıyor olabilirim ama... yaşlanmıyor muyum ben de yaş almıyor muyum?
Dün yengemle doktora gittik. Bebek bekliyor, bir kız. Bebeğin görüntülerini kameraya kaydedip evde izledik tekrar. Neden şaşırmıyoruz? Bakın teknoloji ne kadar gelişti, bakın... Hepimiz yaşlandık!
Bir bebek en büyük mutluluğu oluyor bazen insanın, hatta en büyük amacı...
Peki doğunca ne değişiyor da sevgiden nasibini almamış çocuklar yetiştiriyoruz? Neden çocuk emeklemeye başladıktan sonra sürekli azar işitiyor? Çocuklarımıza ‘yapma,etme’ den ziyade neden ‘seni seviyorum’ demeyi öğretmiyoruz? Onları sevdiğimizi açıkça söylemiyor, sebepsiz yere öpücüklere boğmuyoruz? Her aile aynı değil tabi ama sadece bayramdan bayrama öpüşen insanların sayısı da oldukça fazla ülkemizde. Üstelik öpüşmeyi çok seven bir milletiz her karşılaşmada...
İnsan masum bir bebek görünce etkileniyor hemen, hele bir de doğmamış bir bebek düşünün...
Anne karnında kapalı gözlerini, ellerini fark ediyorsunuz. İnancınız bir kat daha artıyor Allah’a. Bir kez daha şükrediyor, bu mucizeyi yaşamak istiyorsunuz. Bir taraftan da düşünmeden edemiyorsunuz : nereye, nasıl gittiği belli olmayan bu dünyaya bir bebek getirmek doğru mu? Sırf kendi bencilliğimiz için bir cana can vermek... onu her türlü kötülükten kollayarak büyütmeye çalışmak, en iyi eğitimleri alması için çalışıp didinmek, gireceği her sınava onunla birlikte hazırlanmak, kazançlarında alkış tutmak, kayıplarında mendil uzatmak, kalbinin hakikatten acıyabileceği ihtimalini göze almak. Üniversiteyi bitirmesine sevinirken aylarca işsiz kalmasına üzülmek. Onun anne-baba olmasını görmek ya da hiç görememek...
Zor iştir çocuk dünyaya getirmek.
Bir insan büyütmek zor iştir.
Yaşamak da zordur,
yaşlanmak da...

Herkesin doğumgünü kutlu olsun.
( Bugün Benim Doğumgünüm. başlıklı yazı gizem--colak tarafından 9/17/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu