Adam oturduğu yerden kalktı.Bir sağa bir sola bakıp eski bir çekmeceye doğru yürüdü, kırıkdökük çekmeceden tozlanmış bir albümü çıkardı.Kalp atışları öylesine hızlı atıyordu ki olduğu yere oturdu.Albümün tozlarını sol eliyle temizlerken heycanı bir kat daha artmıştı.Yavaş yavaş kapağını kaldırdı.....ilk siyah beyaz resmiyle yüzyüze geldi.
Yıl 1971 ortaokul'a ilk kayıt olacagı zaman çeklmişti,altınsarı saçları özenle taranmış,beyaz bir gömlek onu tamamlayan giri bir çeket ve emanet alınan bir kıravatlı ilk resmine uzun uzun baktı..O günün heycanını yaşarken boynundaki emanet alınan kıravata takıldı gözleri,doldu yaralı bir kuş gibiydi,dokunsalar hüngür hüngür ağlayacaktı.
Aradan yıllar geçmiş hatıralar siyah beyaz resimlerde kalmışdı.Adam kendi kendine konuşdu aşkları,kavgaları birbir gözünün önünden geçiyordu.Alttaki resimde bir başka hüzünlendi ilk sevdası,ilk çilesi,ilk hayat arkadaşıyla geçen koskoca  otuzyılı düşündü.Elleri istemeden saçlarına gitti,birden irkildi,pencereden esen sert rüzgarla doğruldu,pencereyi kapattı..Her siyah beyaz resime bakarken yılların vermış olduğu yorgunlukla  bir sağa bir sola savruluyordu.
 
Oğlunun,kızının  doğum günlerindekiresimlerine baktı derin bir ah çekti..'Bana bunu yapmayacaktı süheyla'dedi.Kaç yıl oldu ayrılalı şimdi nerdeler,ne yapıyorlar bilmiyordu.....Kapı kıcırtısıyla kendine geldi.Yıllardır bu evi terkettiğinden beri geleni gideni olmamıştı..'Allah Allah'kim ola.Kapı sesine doğru yürdü adam titrek elleriyle kapıyı açtı genç bir bayan yüzüne bakıyordu.'buyur kızım 'dedi.birinemi baktın ?,elindeki albümüde gizilemeye çalışıyordu. Genç kız uzun uzun baktı bu solgun ve yorgun çehreye. Boğuk bir sesle 'benim baba Cansu...Adam donup kaldı elini tutmaya kıyamadığı,ilk kalp agrısı kızı karşısındaydı...olduğu yerde yığıldı,eski albüm elinden düşdü....Baba dedi seni çok ama çok özledim.Adam bende,bende diye bildi. yığıldı. Yorgun  bedeni artık hiç bir şey duymuyordu.Kızının elinde bir tek siyah beyz resmi kalmışdı o günden sonra.....
 
     
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                   
( Albümde Ki Son Resim başlıklı yazı İSMAİLKRKY tarafından 30.07.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.