1 Atatürk Protokol Yemeğinde !
Atatürk protokol yemeğinde bir çok devlet adamlarıyla birlikte. Yemek başlıyor, serviste balık sunuluyor.

ATA`mız gömleğinin manşetlerini açıp kollarını sıvayıp, balığı bir güzel elleri ile yemeğe başlıyor. Yabancı konuklar tuhaf tuhaf bakıp fısıltılı konuşmaya başlıyorlar. Yaveri bu konuşmaları duyup ATA`mızın kulağına eğilip paşam tuhaf konuşmalar geçiyor aralarnda "Türkler bıçak çataldan ne anlar ki kullanmasını da bilmezler" diyorlar. ATa`mız gülümseyip elleri ile bir güzel yemeğe devam ediyor, bitirdikten sonra, manşetlerini kapatıp garsonu yanına çağırıyor, bir porsiyon daha lütfen . ATA bıçak çatalla ikinci porsiyonu büyük bir ustalıkla balığı yerken, konukları n şaşkın bakışları yakalayıpkonuklara "biz Türkler bıçak ve çatalı kullamasını çok iyi biliriz, fakat metal BALIĞIN lezzetini kestiği gibi, damak tadını vermez !

Tabiki konuklar hem mahçup hemde donup kalıyorlar, ey yüce ATA`m düşmanlarımıza verdiğin damak tadı derslerlerinden sanırım, gözlemlerime göre hangi restoranta gitsem ülkemize gelen yabancılar balığı elle yiyiyorlar, şu güzelliğe bakın ben bu mevzuyu yaklaşık 30 yıl önce duydum, o günden beridir en lüks restorantlarda bile` ATA``mız gibi elle yerim gerçekten balığın tadını yok ediyor metal ..!

Aynı yemekte garson olan yaver delikanlı servis yaparken, tepsinin üstündeki bardaklar devriliyor ve İngiltere başbakanın üstüne dökülüyor.

Yaver korku ile ATA’YA bakıyor bir söz işiteceği endişesi ile. ATATÜRK yerinden kalkıyor, yaverin omzuna elini koyuyor " BEN BU MİLLETE HER ŞEYİ ÖĞRETTİM. AMA ASLA HİZMETKARLIĞI ÖĞRETEMEDİM" deyip garsonun alnından öpüyor ve gönderiyor.


Saygılar !

oya Gedik
( Atatürk Protokol Yemeğinde ! başlıklı yazı Oya GEDİK tarafından 14.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.