YAKLAŞ RAHMANA
Hani bazen gönlümüzü,yaşadığımız olayları anlamaz sanki çözülmez bir gizemi varmış gibi gelir.
Hani bir konuda takılırız veya çaresiz bir ana denk geliriz anlam veremeyiz işte o anlarda o anın ,hemen yok olmasını ve tıkandığımız yada çaresiz kaldığımız meselenin çözülmesini isteriz,sığmayız kainata dar gelir her yer bize,işte o anda yüce Rahman kendisine baş vurmamız için bizi sınadığı ve çaresizliğimizi bize hatırlatır ve her an bizimle beraber olduğunu bilmemizi ister.

Ama biz hala yüce rahmanın kapısına yaklaşmaz o sıkıntı içinde yüzer gideriz.
Gönlümüze düğüm üstüne düğüm atılır hala anlamaz o sıkıntının çaresizliğinde yolumuza tek başına devam ederiz.

Çaresizliğimiz hicret etmemizi hatırlatır,rahmana uzaklıktan yakınına varmak için her şeyimizi terk ederek yaklaşmamızı ister sanki..Belki iman zayıflığımız var,yüce rahman bunu kuvvetlendirmemizi istiyor biliyorsunuzdur İman insanda yaşama sevgisi, hayata bağlanma duygusu meydana getirir. 

İman eden insan, hayata ve varlığa hoş bakar, hayatın Allah’ın bir lûtfu olduğuna inanır ve bilir.
Hayat kervanı sona doğru giderken ,bizim bu iman kervanına yetişmemiz gerekir ve kendimizi bir nefis muhasebesi ile çeki düzen vermemiz gerekir.Bu dertler alır beni yok eder uçuruma götürür ölümden zormuş bu dertler beni yokluğa götürür deriz ya işte öyle değildir,bir adım atarak bizi ve alemleri yaratan merhameti sonsuz yüce Rahmanın kapısına yaklaşınca az sabırla tüm dertler çözülecek düz yola çıkılacaktır.Gönül sazımıza az dokunalım yine..

uyuma ey nefsim rahmana yaklaş ayık
rahmana uzak olduğuna yan artık
bırak sızlanmayı yaklaş rahmana yoksa sana yazık
ömür bitiyor bak ufak ufak sona ayık artık
Mehmet Aluç


( Yaklaş Rahmana başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.06.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.