Çevremizde çocuklar öldürülüyor, bütün dünya sessiz kalıyor.  Çocuklar öldürürken,  çocukların arkasında kalan ailelerinin ne büyük acılar yaşadıklarını kimse düşünmüyor.  Bir anne  çocuğunu ne hayallerle, ne  umutlarla karnında taşıyor ve doğuruyor.  Yavrusunu hissettiği  andan itibaren ona zırh, kalkan olup korumaya çalışıyor kötülüklerden.
Kucağına yavrusunu  alıp onu koklayan, ona  ninniler söyleyerek büyüten ve  çocuğuyla uykusuz  sayısız geceler geçiren 'anne' değil mi ?
 
Çocuğu hastalandığı   zaman dünyası yıkılan bir annenin çocuğu öldüğünde yaşadıkları anlatılamaz,  tasvir edilemez. Dışarıdan birileri gelecek mis kokulu yavrusuna, annesinin kuzusuna, kıyacak ve öldürecek yavrusunu.
Anne koruyamıyor evladını canilerden. Ne acıdır bu dayanılmaz , anne yüreği dayanır mı?
Çocuğunun bedenini yerde paramparça görmek ve  bir şey yapamamak, ne dayanılmaz acıdır anne için!
 Allah   yaşatmasın,  yazarken bile insan dayanamıyor   bu  acıya. Anne evladını kaybetmiş. Anne evladına mahşer  gününe kadar hasret kalacak.
Evladını okula göndermeyi, evlendirmeyi, torunlarını sevmeyi hayal ederken.... 
Evladını musalla taşında kefene sarılı görmek....
Anne,  yavrusunu sinek konmasın, rüzgar almasın, üşütmesin diye  pür dikkat korurken, eli kanlı katillerden koruyamama , uzmanlaşmış  caniler ordusundan  kurtarama  olacak iş değil! 
Anne son kez çocuğuna sarılırken ayrılamaz ki,   bir daha çocuğunun kokusunu doyunca koklayamayacak, bir daha onu öpemeyecek, ona sarılamayacak,  yaramazlık yaptığında, doğruları öğrenmesi için onu uyaramayacak, onun için özel yemekler yapamayacak! Artık kuzusu yok  birtanesi yok, canı yok...
Yaşıtlarını gördüğünde"Benim evladım da bu yaşta olacaktı" deyip yanacak milyonlarca kez! Büyük acı dayanılması zor yükü ağır...
Anlamıyorum,  masum çocuklara kıyanları!
İnsanlara bu kinlerini, öfkelerini dökmeleri neden?
Bu cellatlık niye ?
Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, dağlanmasın yürekler.

Yeter  artık!
( Anne Yüreği başlıklı yazı beyhan ilhan tarafından 16.07.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.