Herhangi bir konuda Türkiye’yi başka ülkelerle kıyaslamaya kalkılırsa büyük bir yanlışa düşülür kanaatindeyim. Kendimize has özelliklerimiz ne AB normlarına uyar, ne İMF kriterlerine. Biz eski tabirle, nev-i şahsına münhasır bir ülkeyiz. Dolayısıyla dış kaynaklı yönlendirmeler bizde pek verim vermez. Batı ülkelerini bir asır geriden takip ettiğimiz gerçeğini göz ardı etmememiz gerekir. Çünkü onların en az yarım asır önce hallettikleri problemler Demokles’in kılıcı gibi hala tepemizde sallanıyor. Misal mi? İstemediğiniz kadar.

Bu devirde laiklik hala hangi medeni ülkenin sorunudur?

Gelişmiş hangi memlekette töreler yasaların üzerindedir?

Hangi Avrupa ülkesinde, tecavüze uğrayan bir kız çocuğu için ruhsal sağlığı yerindedir raporu verilip sapık serbest bırakılır?

Hangi ülkenin başında sana akıl verenlerce desteklenen PKK gibi bir musibet vardır?

Muasır medeniyet seviyesinde hangi ülkede 1O yaşındaki kıza nikâh caizdir fetvası tebessümle karşılanır.

Hangi ülkedeki halk, ordusunun rejimin mutlak teminatı olduğunda hemfikirdir?

Ve bu tür kurumların halk indindeki itibarını zedelemek için, demokrasiyle yönetilip fikir özgürlüğü olduğu iddia edilen hangi ülkede karşıt düşünce sahipleri sabah kırağısı yataklarından toplanıp yargılanır? Ve kırılan onurları için bir özür bile dilenmeden iki gün sonra serbest bırakılır?

Hangi ülke kendi ordusu için yıpratma kampayası açar?

Örneklerini uzatmaya kalkarsak sayfalar yetmez. Unutmayalım ki, biz gelişmiş değil, gelişmekte olan bir ülkeyiz. Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için daha bir fırın ekmek yememiz gerekir.

Osmanlıda esamisi okunmayan Türk kimliğini yüceltmek için Ulu Önderimizin Ne mutlu Türk’üm Diyene ifadesi bu günlerde tartışma konusu olduysa, başımızı iki elimizin arasına alıp kara kara düşünmemiz lazım.

Dikkat ettiyseniz, 2050 de bile alınmamız şüpheli olan AB için verilen tavizlerin hepsi askıya alındı. Arap dünyasına yakınlaşma gayreti içerisindeyiz. Ne yurt içinde ne yurt dışında ilk baştaki heyecandan eser yok. Yukarıda saydığım sorunlarıyla daha uzun yıllar boğuşmaya mahkûm bir ülkeyi içlerine almaya niyeti olmayan AB, içinde bulunduğumuz bu durumdan memnun olmalı ki, PKK nın elindeki silahlar hep onların markalarını taşıyor.

Her şeye rağmen bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum ama bir de şu sorunlarımızı biraz aşabilsek her şey ne kadar güzel olurdu değil mi sevgili dostlar.
( Bir Başkadır Benim Memleketim başlıklı yazı Çetin İMER tarafından 6.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.