Bu hayatta "NE" yaşadığından ziyade "NASIL" yaşadığın önemlidir. Yaşadığın ve yaşayacağın her şeyin Allah'tan geldiğinin bilincinde olacaksın ilk olarak. Gerisi zaten düşünce. Yük etmeyeceksin her şeyi veya herkesi. Gereksiz ise atmasını bileceksin. Yanında olduğun kişiler de önemli mesela. Fitne ve fesat sokmayacaksın aklına. Fesatlık mı gördün ? Vazgeçmesini bileceksin. Herkesle iyi olacaksın diye bir kural yok. Amacını bileceksin dostluğunun, ilişkinin. Çevrendekilerin amacına bakacaksın en başında. Birincil amacı Allah'a layık bir kul olmak değil ise gerisi yeşillik zaten. Allah için yaşayacaksın, Allah için sabredeceksin ve gerekirse Allah için yalnız kalacaksın. Aslına bakarsan yalnız da değilsindir zaten. ALİ İMRAN suresi 173. Ayet müjdeler. "Allah kafidir. O ne güzel vekildir". Ayete sığınacaksın. Ağzına küfürden başka bir söz koymayanlardan olmayacaksın. Şiir seveceksin, Şiir okuyacaksın, Şiir yazacaksın, Şiir yaşayacaksın. Başkalarının küfürlerine inat şiir diyeceksin. "NASIL" yaşadığına bakacaksın ki "NE" yaşadığını anlayabilesin.

Peki ya gerisi ? Çok da takmamak lazım aslında. Bazı şeyler dua ile olur, Kaderinde varsa olur, Olacağı varsa olur wink ifade simgesi
Saygılar...

( İnce Mesaj başlıklı yazı Artist Şair tarafından 4.06.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.