UMUT YOLCULARI

1970’li yıllarda Mardin Lisesi ve diğer Meslek Liseleri’nde okuyanlar, Üniversite hayallerini gerçekleştirecekleri umut yolculuğuna çıkarken, özellikle bir şoförü tercih ederlerdi; Paşavat sülâlesinden H.Sadık… Genelde İstanbul’a yönelen bu umut yolcularına, Topkapı Garajı’ndan sonra kayınbiraderi Fehmi Ayanoğlu kılavuzluk yapardı. Kimler binmedi umut otobüsüne kimler… Suat-Müzeyyen-Hüceyla Beşenk, Emel Ölçenoğlu, Zehra Çelik, Ali Bulaç, Nezahat Yücesoy, Veysi(merhum Feyzi), Süleyman, Fuad-Nihat-Sedat-Hikmet, Enver Ayanoğlu, Fikret Oktay(Kasımoğlu), Fehmi Buçgün, Halil Ayhan, Osman Çiçek, Hıdır Sümer, Adnan Birol, Şekip Yılmaz, Abdürrezzak Erten, Muammer-Muzaffer-Behiye Beşer, Selma Aydoğan, Nevbahar Tamçelik, Naime Akbalık,Hamdiye Deniz, Neval Mungan, Murathan Mungan, Ferda Ahter-Kadircan Keskinbora ve daha niceleri…

Üç yıl hayalini kurup, hazırlık yaptığım bu yolculuğa, Liseyi dereceyle bitirdiğim halde, akrabaların babama baskısı sonucunda çıkamadım… Bana okutma garantisi veren eşimle, üç yıl sonra kucağımda Umut’la yine güneşi izleyerek İzmir’e doğru umut yolculuğuma çıktım… Eğitim görürken, H.Sadık babacan tavrıyla hatırımı sorardı. Mardin’e gidişlerimde sevgili eşi H.Necla ve kızlarıyla sıkı görüşür, ailemle birlikte onlardan da ayrılmanın hasreti yüreğime çöreklenirdi. Aradan uzun yıllar geçti. Arada görüşüp, haberleştik. Büyük oğlu Veysi’nin aynı yolda sele kapılmasının acısını da uzaktan yaşadık.

Umuda doğru taşıdığı gençlerin önemli görevlere geldiklerini görmek, H.Sadık ağabeyimizi hep sevindirdi. Kendi çocuklarının da başarılarını gördü. Şu anda oğlu avukat Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Belediye Başkanı. Yirmisekiz yıllık öğretmen olan büyük kızı Sevim Uçar Ayanoğlu’da Mardin’de bir ilki gerçekleştirdi. “Bahar Sürgünleri” romanıyla Mardin’in ilk romancısı ünvanını aldı. Aynı hazırlıklar içinde olan bizleri geçerek hayalini gerçekleştiren sevgili Sevim’i kutlar; ona ve ailesine esenlik, mutluluk, başarı dileklerimi iletirim.


“BAHAR SÜRGÜNLERİ”

“Bahar Sürgünleri” romanı; çocukluktan erişkinliğe, oradan yaşlılığa adımladığımız hayatta acıyı, yarayı, hüznü yanına alıp, Allah’a ulaşma yolunda umudu kuşanıp büyüyen insanların öyküsü… Meryem Ana’nın sabrı, hoşgörüsü ve sarsılmaz inancı karşısında tüm engellerin nasıl da yerle bir olduğunu görecek, karanlık kuyuların bir gül bahçesine dönüşümünü izleyecek, tozlu topraklı yolların tertemiz bir bostan oluşuna şahitlik edeceksiniz. Meryem Ana’nın kalbine yoldaşlık etmek için bu sayfalarda huzurlu bir yolculuk sizleri bekliyor…


Ares Kitap
· Basım Tarihi : 01 - 2009
· ISBN : 9789944444705
· Sayfa Sayısı : 336

( Umut Yolcuları Ve Bahar Sürgünleri başlıklı yazı AytenDirier tarafından 23.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.