1 Şairler Yalnızlığı Severler
Yalnız kalmayı istediğiniz zamanlar ile yalnızlıktan sıkıldığınız zamanların yüzdesi nedir bilmiyorum lakin biz şairler yalnızlığın sayfalarımıza çökmüş halini hep sevmişizdir. Yalnız kalmak içimizden gelenler ile başbaşa kalmanın tarifidir. 

Attila İlhan ’ Yalnızlık ’ şiirinde 

Bu gece dağ başları kadar yalnızım 

Çiçekler damlıyor gecenin parmaklarından

....... diyor ya o misal geceyi örteriz kalemimizin üstüne, parmaklarımızdan dökülen belki de renk renk çiçekler, sevinçler, hüzünler suretinde.

Anlatamadıklarını ifade etmeye çalışır şair zor olanı başarmak gayretiyle, şiir yazabilmek lütfedilmemişse şair kula ne kuş yakalar ağzıyla, ne kısa cümleler dökülür hokkasından yazıya.

Şair olmak zordur kimse şair sıfatını kendisine koymasa da, şiir yazmak ne zordur yalnız kalınmadıkça.

Murathan Mungan da ’ Yalnızlık ’ şiirinde

her zaman yalnızdım

yanardağlar kadar yalnız

ey kafiye sevenler,

şimdi beni gökyüzünde bir yıldız sananlar, yanıldınız........... Şiir okuyan yazanı anlayamaz şiir yazmaya kalkmadıkça, aşık olmayan anlayamaz yar yokluğunda yalnızlığını duymadıkça.

Şu anda televizyon kapalı, evdekiler uykuya çekilmiş düşüncelerim zihnime üşüşmüş, kim çıkaracak içimdekileri, kim soyacak kırışmış karışmış aklımdaki harflerden şekle bürünmüş kıyafetleri.

Yazmak için el gerek, akıl gerek, yürek gerek, savaşın en can alıcı yerinde kaçmadan yiğitçe dövüşmek gerek. Lazım olan bir silah olsaydı tüm kırtasiyeler kalem dolu, kalemi silah bellemiş nice akılsızlar karalıyorlar beyaz sayfaları içinde anlam dışında türlü kabahatleri.

Özdemir Asaf ’ Yalnızlık Paylaşılmaz ’ şiirinde

Yalnızlık, yaşamda bir an

Hep yeniden başlayan

Dışından anlaşılmaz

Ya da kocaman bir yalan

Kovdukça kovalayan

Paylaşılmaz

Bir düşün’de beni sana ayıran

Yalnızlık paylaşılmaz

Paylaşılsa yalnızlık olmaz

........... ne de güzel ifade etmiş yalnızlığı seven şairi, kalemle hayatı anlatan bireyi, yalnızlık an ve bir an gelir yalnızlığı bozan tüm sihirli kelimeleri yok eden kocaman bir yalan.

Yalnız olmayın fakat sessizce üstünüze çöken geceyi kaleminizin dışında kimseyle paylaşmayın.


UĞUR DEMİRÖZ



Şiirler Asla Bitmemeli

* * * * * * *

Şiirler Hiç Bitmesin İstiyorum




( Şairler Yalnızlığı Severler başlıklı yazı Uğur Demiröz tarafından 4.12.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.