1 Ruhun Ruhuma
Ruhun ruhuma ruh kattı
Ruhsuz yaşıyormuşum meğer

Ruhsuz bir beden bir eşya değil midir yok öyle demeyeyim eşyaya hakaret olur nice bedenler ve eşyalar vardır ruhunu kaybetmiştir hissedemezsiniz varlıksızdırlar…

Eşyalar; sevdiğinizden hediye bir kolye veya ilk altında buluştuğunuz bir çardak her onu gördüğünüzde veya dokunduğunuzda o günün anını yaşarsınız çünkü o eşyalara ruh katmışsınızdır..

Nice eski yapılar vardır ondaki ruhu yeni yapılmış içi dayalı döşeli konforlu bir evde veya binada hissedemezsiniz.Eski olan nice yapılar, antika eşyalar hep ilgi çekmiştir müzeler ile antikacılar devamlı bir ziyaret mekanıdır..Orada yaşanmışlığın anıların içine çektiğiniz o küflü kokunun bile ruhu vardır..

Ruh bölünen bir şeydir parçalara ayrılır ama bir bütün olarak kendini muhafaza eder…Bu nasıl olur birisini seversiniz ona ruhum nasılsın diye hitap edersiniz yada aşkınızı, sevdiğinizi ve eşinizi bulduğunuzda ondan ruh eşim diye bahsedersiniz…Sizin ruhunuz ona yansımıştır bir kısmıyla ama sevdiğiniz bir arkadaşınız vardır ona da ruhunuzdan verirsiniz ama bu aşk değildir sevgi,dostluk ve arkadaşlık ruhudur.. siz sevdiğinize verdiğiniz aşk ruhunu kaybetmezsiniz diğer verdiğiniz ruhlarla da bir şey kaybetmez ruhunuz bir bütün olarak kalır..

Şiir ve yazıların da bir ruhu vardır karşı tarafa sizin duygularınızı içinizde ki anlam ve muhabbeti anlatırsınız etki alanınıza girmişse eğer işte ruhunuzu içinde hisseden değerli bir arkadaş,sevgili,dost bulursunuz…Bu şiir ve yazılar şayet o ruha işlemişse hep onu dinlemek veya okumak istersiniz…Müptelası olduğunuz bir şair veya yazar gibi onun söz sağanağı karşısında hep ıslanmak istersiniz hasta olacağınızı bilsenizde..

Bazen ruhunuz daralır ruhunuzu ferahlatacak bir ruh ararsınız bulamadıkça geceler yalnızlık ve uykusuzluktur sizin için..Ruha genişlik veren bir ruh gelene kadar bu devam eder..
Ya bu seven kalbin ruhu size uğramazsa işte o zaman arayışlar bazen kendini kaybeder içki,sigara ile uçuruma götürür insanı çünkü onlarda sefil ruhlar vardır o ruh şiir’in etkilediği gibi etkiler ilk başta anlamaz beden bunu çünkü kendi ruhu kötü alışkanlığın ruhuna hapsolmuştur çıkaramaz kendini, belki sevgi yayan değerli bir ruh onu bu bataklıktan kurtarana kadar…

Ruhunadır bu aşkım beden lazım değil
Şiirlerin ve şiirlerim olsun buna delil
Sen yokken bu beden zelil
Varlığını hissetsem yeter bana lazım değil şekil
( Ruhun Ruhuma başlıklı yazı Uğur Demiröz tarafından 24.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.