Sordu bir kemanın teli diğer teline ?  Aşk nedir? Sensin dedi diğer tele. Tel kırıldı. Ağlar oldu. Yeniden tamir oldu. Çaldı şair. Aşk kulaklarda tını oldu.

Sordu bir yaprak diğer yaprağa. Aşk nedir? Sensin dedi diğer yaprağa. Sarardı yaprak. Beklemedi güzü. Ağaç şaştı,gören şaştı,duyan şaştı. Eğildi dallar. Dalda kalan yaprak şaştı. İşte bundandı. Zaman geçti. Mevsimler şaştı.

Sordu bir yağmur damlası diğer damlaya. Aşk nedir? Sensin dedi diğer damlaya. Üşür gibi oldu damla,titredi. Büründü beyazlara. Bir diğeri devam ederken yoluna bir diğeri zincirledi kendini gri bulutlara,kır yamaçlara. Birisi yaza düştü,diğeri kışa. Gözlerdeki yaşlardan,kalplerdeki bakışlardan, nasip olmadı buluşmak. Kaldılar öylece. Biri gözde yaş, diğeri kalpte aşk.

Sordu bir şair diğer şaire. Aşk nedir diye? Baktı gözlerine derin derin. Aldı eline kalemi yazmaya başladı. Sustu şair. Yazdıkça yazdı. Baktı diğeri ‘’herhalde ‘’ dedi, aşk ,yazmaktı. O da aldı eline kalemi. Baktı derin derin,yazdı. Sustu şair. Biri bir diğerini yazarken , susmaktı şiir.

 

                                                                                                                   Bihruze

( Aşk Nedir başlıklı yazı Bihruze tarafından 12/6/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu