Bir Karadeniz türküsü ,baktığım ufuklardan yeniden yeniden yankılanıp geliyor kulaklarıma. İçimde bir hüzün maviliği hırçın dalgalarıyla,vuruyor  gözlerimdeki kahverengi sahillere.  Güneş ufukta,yanında bir kaç bulutla,yer yer hüzün gölgesi düşmüş saçlarıma. Esen rüzgar dolaşırken bacaklarımda  ve türkü  en acıklı nakaratında. Diken diken tüylerim,biraz ürkek biraz çekingen  yazmaya ellerim.

Yine o his. Terk edilmişlik,çaresizlik,yalnızlık. Bir gitarın telleri gibi; ayrı,ama bir Karadeniz türküsünde birbirine yanık. Ah!  Ne zaman geçecek bu hallerimiz? Bu kırıklar,bu hissedişler?! İçimize attığımız dertler bulut gibi... güneşimizi kapatan  bulut ,gökleri griye çeviren bulut. Mevsimler söylediği yalan gibi. Kar, yağmur... önce sevindirici sonra parmaklarımızı hohlaya hohlaya kaçıracak kadar yalancı bulut.


                                                                   Bihruze

( Karadeniz Türküsü başlıklı yazı Bihruze tarafından 12/14/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu