Bazen bir kitapçıya uğrar,tozlu raflarında parmak uçlarını gezdirirsin ve bir kitaba dokunursun.İşaret parmağının da yardımıyla onu olduğu yerden çekip alırsın.Umutla dolar kitap kapağı bu hareketinle, 'kurtuluş' gibi gelir ona bu dokunuş.Ama söyleyemez.Erdem Bayazıt misali ;).Kapak sadedir,renkler soluk...İsim bir garip,başlık korkunç...Sayfalarla buluşur tenin az sonra.Gözlerin kocaman açılır,maddeleri görünce.Okuduğunda hayatını değiştireceğini söylersin kendi kendine.Mutlu edeceğini düşünürsün,hatalara bulaşmadan yaşamayı öğretecek sanırsın.Deneyimler vardır orada çünkü.Kitabı alırsın astronomik bir rakama.Eve gelir,masanın başına geçer,sandalyende kıvrana kıvrana 'okur'sun.Kapağını kapatır masandaki diğer kitapların üzerine fırlatırsın onu.Aynanın karşısına geçersin.Ne hayatında bir değişiklik,ne de içinde yeşerip sonsuza uzanan  mutluluk...Haftalar geçer durum aynıdır.Aylar geçer aynı...Sonra bir başka kalem okursun, sonra bir başkası,bir başkası,bir kalem daha..

  Yıllar geçer durum aynıdır..

  Anlarsın ki,deneme seni değiştirmez,benliğini korur.Kendinden uzakken seni kendinle buluşturur.Kendini karşına al der karşılıklı konuşturur.Hataya düşmemeyi değil,düştüğün hatalardan ders almayı öğretir.Deneme dediğin 'işte bu'dur.

( Deneme Okumak başlıklı yazı eylülrengi tarafından 16.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.