O gün acı haberi yolda almıştık. Eve varır varmaz maaile toplanıp haberleri açtık.Şehit sayısı artarken yüreğimize inceden bir sızı giriyordu.Hüzünle, bundan sonra ne olacak diye birbirimize bakıyorduk.Herkes bu işte bir yanlışlık var diyor farklı tezlerle olayı yalanlıyordu. Uyumak için yataklarımıza doğru giderken yeniden hep birlikte haber başına oturduk. Bir türlü uyku tutmuyordu. Ezanlar, selalar ardı ardına okuyordu. Nedenini merak ediyor endişeleniyorduk. Sonra aldığımız bir haberle yüreğimize su serpildi. Darbeyi geri püskürtmüştü canım ülkem. Yine de sokaklar boş kalmamalıydı. Sokakların boş kalması düşmana fırsat vermekti. Halk tek yürek olmuş sokaklara akın etmişti. Sanki mahşer kalabalığı var gibiydi. Adem atamızdan bu yana gelen tüm insanlar dirilmiş gibiydi. Bir kez daha Rabbimize şükrettik. Ezanların darbeyi susturduğu zamanları da gördü canım ülkem.
 
 
Gönüllerde buruk bir zafer sevinci var. Çanakkale'den, Sarıkamış'tan sonra destanlara bir yenisi daha eklendi. Demokrasi destanıdır bunun adı.
 
''Allah'ım sen ülkemizi belalardan koru. Amin''
 
 
( Demokrasi Destanı başlıklı yazı eylülrengi tarafından 18.07.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.